Jste zde

Domů » Zima

Akce v březnu 2013, 2. část

Stubai Cup - paraglidista

Stubai Cup byl založen v roce 1988 Hans Peter Ellerem a od té doby se těší stále rostoucí popularitě. Počet vystavovatelů, návštěvníků a účastníků vzrostl v posledních 25 letech stále více a více roste.

Dva optimální startovací body pro účastníky 22. Stubai Cupu jsou k dispozici ve skiareálu Elfer v Neustiftu a na Kreuzjochu v areálu Schlick 2000. Velká přistávací plocha se nachází přímo před Flugschule Parafly a Alpen-Paragliding-Center v Neustiftu.

Fun Cup je srdcem celé akce, a můžou se k ní připojit všichni piloti, kteří mají radost z létání. Každý pilot, který se přihlásí, automaticky postupuje do losování o ceny v celkové hodnotě 5000 eur. Losování probíhá v rámci nedělní tomboly.

Hlavní cenou je padákový kluzák kategorie A dle vlastního výběru, od jednoho z vystavovatelů současně probíhající open-air výstavy. Dalšími cenami jsou 2 Stubai-Safari, každá v hodnotě 500 eur, karabina od firmy Austrialpin, stejně jako postroje, helmy, kombinézy a letecké rukavice od APC Stubai.

Stubai Cup 2013 začne 8. března výstavou pod širým nebem v 11.00 hodin. Na výstavní ploše, přímo na přistávací dráze v Neustiftu, předvedou top výrobci z celého světa během tří dnů nejnovější produkty a vývoj od padákových kluzáků až po odpovídající postroje. Návštěvníci si dokonce mohou padáky vyzkoušet na místě nebo absolvovat tandemové lety.

V sobotu 9. března se bude od 10.00 do 15.00 hodin konat první kolo Fun Cupu z Elferu a Kreuzjochu. Během dne bude otevřeno výstaviště do 17.00 hodin a vy budete moci vidět nádherná acroshow, při kterých ti nejlepší letci na světě ukazují velkolepé letecké triky.

Ve večerních hodinách od 21.00 hodin bude program pokračovat prezentací videostěny a přednáškami, a samozřejmě nesmí chybět od 23.00 hodin ani Stubai Cup párty.

Třetí den nebude o nic méně méně efektní a vzrušující. Opět se bude konat Fun Cup s mnoha skvělými lety, při kterých si účastníci budou moct vychutnat jedinečný výhled na údolí Stubai. Budou předvedeny tři acroshow (12.00, 14.00 a 16.00 hodin) a testovací terén bude otevřen poslední den až do 17.00 hodin.

Zlatý hřeb dne a zároveň pravděpodobně nejvíce vzrušující částí poháru se pak bude konat v 15.00 hodin, kdy bude slavnostní vyhlášení vítězů a losování tomboly.

"Die Trenkwalder" live

Termín: 17. března 2013 od 13.00 hodin

Zažijte skupinu "Trenkwalder" živě v horském Panorama Restaurantu Kreuzjoch před kouzelnými přírodními kulisami, v nadmořské výšce 2.136 metrů, s výhledem na Schlicker Kalkkögel!

Patří nepochybně k těm nejoblíbenějším živým vystoupením v Tyrolsku. Mladý a svěží kvartet skvělých muzikantů, kteří umí předvést hudbu s láskou ke své zemi a lidovou hudbu tyrolských hor přenést daleko za hranice alpské země.

Místo

Alpen-Paragliding-Center, Neustift 47° 6' 41.9328" N, 11° 18' 53.9532" E
Location

Stubai na Facebooku