Jste zde

Domů » Zima » Zábava, akce

Akce v dubnu a květnu 2014

Panorama Stubaiského ledovce
Autor: ristok

SAAC Basic Camp

Termín: 26. - 27. dubna 2014

Místo: Stubaiský ledovec

Státem certifikovaní horští a lyžařští průvodci budou při tomto dvoudenním "Lavinovém kempu“ SAAC Basic Camp informovat v teorii i praxi o rizicích a o správném chování se v terénu.

1. den: Teorie (doba trvání asi 3 hodiny), témata - vybavení, typy lavin, počasí, typy terénu, úrovně lavinového nebezpečí, skupinová dynamika, analýza laviny ve vztahu k počasí, terénu, skupině a trase.

2. den: Praxe (doba trvání celý den), výuka přímo v terénu - vyhodnocení rizik, vyhledávání rizik, vyhodnocení terénu, volba nejlepší varianty zásahu, pravidla správného postupu, hledání obětí laviny.

Potřebné vybavení: Lyžařské nebo snowboardové vybavení a batoh. Kdo má svůj vlastní lavinový vyhledávač, sondu či lopatku, ať si je vezme také.

Spring Session Stubai Zoo

Termín: 1. dubna - 31. května 2014

Místo: Snowpark Moreboard Stubai Zoo, Stubaiský ledovec

Spring Sessions se budou konat ve snowparku Moreboard Stubai Zoo po dva měsíce, od dubna do května 2014, na Stubaiském ledovci. Milovníci sněhu si tak mohou prodloužit zimní sezónu v top snowparku před branami Innsbrucku.

O začátek Spring Sessions se postará vrcholná akce ve zcela novém formátu a vy tak zažijete jedinečnou atmosféru v jednom z největších snowparků v Tyrolsku.

Völkl Split & Freeride Camp

Termíny: 25. - 27. dubna 2014 a 1. - 4. května 2014

Během dvou víkendů si můžete užít freeridovou jízdu na čerstvém prašanu daleko od masového turismu, a to s bývalou vítězkou Freeride World Tour, Aline Bock.

Udělejte si vlastní stopy na zasněžených a dosud nedotčených svazích odlehlého freeridového ráje! Strávíte nezapomenutelné dny s přáteli v přírodě a zažijete jedinečný a čirý požitek z freeridu!

Takovéto zážitky byly dosud spojovány pro snowboardisty většinou s náročnými stoupáními. Se splitboardy se ovšem nyní otevírají zcela nové možnosti a příležitosti, jak prozkoumat i ty nejvzdálenější oblasti a proniknout do dosud neprobádaných terénů.

Společně s místní horskou průvodkyní a bývalou vítězkou Freeride World Tour, Aline Bock, se této zimní zábavě můžete věnovat v rámci campů Völkl Split & Freeride Camps vždy o víkendu, kdy se vypravíte na opravdu nezapomenutelnou výpravu v Powder Department Stubaier Gletscheru v Tyrolských Alpách!

Cena: Od 399 euro na osobu, počet účastníků je omezen a každého campu se bude moci účastnit nejméně 6 osob.

Zahrnuje:

ubytování s polopenzí
• jízdenky na lyžařské vleky pro naplánované túry
• testovací materiál
• Splitboard & Freeride Coaching s Aline Bock
• Blue Tomato Goodie Bag a nákupní poukaz

Místo

Stubaiský ledovec 46° 58' 38.1972" N, 11° 6' 30.2724" E
Location

Stubai na Facebooku