Jste zde

Domů » Zima

Akce v lednu a únoru 2013

Stubaiský ledovec

Dine & Wine

Termín: 12. ledna 2013

Místo: Restaurace Schaufelspitz, Stubaiský ledovec

Potěšení v každém slova smyslu můžete očekávat již při druhém konání gurmánské akce Dine & Wine na Stubaiském ledovci, a to nadmořské výšce skoro 3.000 metrů.

V horské restauraci Schaufelspitz bude k mání degustační menu o 6 chodech, připravených z vynikajících ingrediencí. Známý hodnotitel vína, známý též jako "Weingabriel", doplní menu šéfkuchaře Davida Kostnera svými vybranými druhy vín.

Weingabriel se vyučil kuchařem a stal se také autorem dvou knih. Se svým typickým ostrým vtipem a humorem dozajista okoření lednový večer gurmánů.

Roku 1986 se ujal hotelu Kreuz v Sempachu, kde získal již 13 bodů od gurmánského průvodce Gault Millau. Díky nejproslavenější nabídce vín v celém Švýcarsku, jichž je tu možno objednat více než 1000, se stal mezinárodně známým a nakonec získal i v roce 1990 ocenění Head of Product-Manager od Mövenpicku.

Dnes pracuje jako konzultant pro degustaci vína. Prostřednictvím svých odborných znalostí a svým typickým humorem zazářil i v mnoha televizních show a je v německy mluvících zemích již dlouho znám jako "vínový guru".

V rámci druhé noci "Gourmetnacht Dine & Wine" na Stubaiském ledovci zažijete v tamním vyhlášeném prostředí noc na ledovci s dokonalou symbiózou opravdu exkluzivních specialit Davida Kostnera a vzácných vín vybraných a prezentovaných Weingabrielem.

Cena: 125 € / os. zahrnuje degustační menu o šesti chodech, ochutnávku vína a její součástí je také noční jízda lanovkou Eisgratbahn. Počet míst je omezen, vstupenky se budou vydávat podle pořadí došlých rezervací.

Sportscheck Biwak Camp

Termín: 8. - 10. února 2013

Místo: Stubaiský ledovec

Dech beroucí dobrodružství začíná přenocováním na horské chatě Dresdner Hütte v nadmořské výšce 2.308 metrů. Večer se pak musí vybudovat bivak pro všechny účastníky této akce.

Vrcholné zážitky tohoto bivakového kempu začínají hned následující den, a sice transportem potřebného materiálu expedice (stany, spací pytle, strava, vařiče, atd.) na TOP OF TYROL do nadmořské výšky 3.210 m.

Tam totiž bude zřízen Biwak Camp, v němž účastníci stráví noc ve volné přírodě a za mrazu. Místní lyžařská škola SportScheck Berg- & Skischule pochopitelně vyšle se zájemci o toto nevšední dobrodružství své kvalifikované horské průvodce.

Cena: 235 € / os., členové klubu SportScheck Club obdrží slevu 15 € z ceny.

Program:

* první noc na horské chatě Dresdner Hütte (včetně snídaně a večeře)
* druhá noc v bivakovém stanu (včetně večeře a snídaně v bivaku)
* skipas na 3 dny (pátek až neděle)
* vybavení stanem, spacákem a izolační matrací
* podpora a zabezpečení certifikovanými horskými vůdci a lyžařskými instruktory lyžařské školy
* testy materiálu: Vaude, Edelfrid, Xenofit, Katadyn

Místo

Dresdner Hütte, Stubaiský ledovec 46° 59' 52.8396" N, 11° 8' 23.9136" E
Location

Stubai na Facebooku