Jste zde

Domů » Zima

Akce v listopadu 2013

Lyžařský areál na Stubaiském ledovci
Autor: matba

Ocenění skiareálu

Společnost Skigebiete-test.de přezkoumává každý rok mnoho lyžařských středisek a hodnotí jejich sjezdovky, rozsah služeb a rozmanitost. S celkovým hodnocením 4,39 z maximálně dosažitelných 5 hvězdiček byl Stubaier Gletscher i pro rok 2013 vyhodnocen jako ten nejlepší lyžařský areál pro začátečníky, rodiny s dětmi i pokročilé.

Jeden z mnoha facebookových uživatelů k tomu dodává: "Skvělý a různorodý lyžařský areál, krásné hotely, veliká pohostinnost a skutečný odpočinek. A když se nám tady tolik líbilo, určitě sem zase brzy přijedeme znovu".

Také ADAC ocenil Stubaier Gletscher, již počtvrté byl oceněn v rámci každoročního hodnocení, které organizuje ADAC Ski Guide, jako "nejlepší rodinné lyžařské středisko v Alpách" pro rok 2013. Je to číslo 1, pokud se jedná o otevřený přístup k dětem a k rodinné rekreaci.

Také portál Alpensicht.com označil Stubaier Gletscher za TOP lyžařský areál pro rodiny s dětmi. Zvláštní ocenění bylo uděleno speciálním nabídkám pro děti a lyžování.

SportScheck Gletschertestival 2013

Termín: 7. - 10. listopadu 2013

Největší zkušební test sportovních potřeb v Alpách, v největší rakouské lyžařské oblasti na ledovci, se bude konat v termínu 7. 11. - 10. 11. 2013. K dispozici tu bude více než 3800 testovacích zkušebních položek. Zúčastněte se této akce také, více než 50 vystavovatelů vám ochotně poradí snad se vším na téma "Zimní sporty“.

Program:

* Test materiálu s 50 odborníky a vystavovateli z oboru zimních sportů
* ProfiSkiTest & Skitour se SportScheck Berg- & Skischule by Vivalpin
* Chill Out Area

Účast na všech dnech testování je možné se zakoupenou kartou Testcard za 30,00 € (s výjimkou ProfiSkiTest & Ski Tour).

Special Days:

Čtvrtek 7. listopadu

* Pomoc kamarádům s lavinovým vyhledávačem LVS

Pátek 8. listopadu

* Ladys Day

Sobota 9. listopadu

* Lyžařské závody pro návštěvníky s lyžařskou "hvězdou"

Neděle 10. listopadu

* Lyžařská túra Sunrisetour na Jochdohle se snídaní

Kempy SAAC

Termín: 16. - 17. listopadu 2013, 26. - 27. dubna 2014

I v zimní sezóně 2013/14 se budou opět konat na Stubaiském ledovci SAAC Basic Camps. Horští a lyžařští průvodci se státní certifikací budou zájemce informovat o teorii i praxi nebezpečí lavin a o správném chování v lavině.

Program:

1. den - teorie (asi 3 hodiny)
Témata: vybavení, druhy lavin, počasí, tvary terénu, stupně lavinového nebezpečí, skupinová dynamika, analýza laviny, počasí, terénu, skupiny, cesty.

2. den - praxe (celý den)
Témata:: řízení rizik, vyhodnocování nebezpečí, vyhodnocování terénu, rozhodování se o konkrétní pomoci, pravidla správného chování, vyhledávání obětí.

Výbava: Lyžařské nebo snowboardové vybavení a batoh, kdo má svůj lavinový vyhledávač, sondu a lopatu, vezme si je také.

Lyžařský areál na Stubaiském ledovci
Autor: matba

Místo

Stubaier Gletscher 47° 0' 38.2356" N, 11° 9' 18.18" E
Location

Stubai na Facebooku