Jste zde

Domů » Zima

Akce v únoru 2014

Stubaiský ledovec
Autor: E rock

Powder Department Freeride Camp

Termín: 21. - 23.2. 2014

Místo: Stubaiský ledovec

Freerideové zážitky v největší ledovcové lyžařské oblasti v Rakousku. Při této akci na vás budou čekat celé tři dny plné freeridových nabídek: Testování lyžařských novinek, workshopy a výpravy s certifikovanými horskými vůdci.

Stubaiský ledovec nabízí již dvě sezóny díky novému zařízení Powder Department znamenitou lokalitu pro všechny freeridery.

Získáte tu informace o celkem patnácti vhodných freeridových místech v otevřeném terénu, současně se všemi důležitými údaji o kontrolních bodech, o počasí, sněhu a také se zde dozvíte o lavinovém zpravodajství týkajícím se zdejších hor Eisgrat a Gamsgarten.

V obchodech se sportovním vybavením najdete vše, co byste mohli potřebovat při pohybu mimo vyznačené sjezdovky a trasy. Takové věci se tady dají nejen koupit, ale i vypůjčit.

V této zimní sezóně je věnována vůbec poprvé po celý víkend tak velká pozornost v největším rakouském lyžařském areálu na ledovci freeridu. Za tímto účelem se změní horní stanice lanovky na Eisgratu v době od 21. do 23. února na jeden jediný velký Freeride Checkpoint pro vyznavače sportovní freeridové scény.

Firma Sport Okay při této příležitosti představí ty nejnovější modely freeridových lyží, vybavení k lyžařským túrám a bezpečnostní výbavu k testování zcela zdarma. Bude připraven i bezplatný trénink v oblasti výcviku při lavinách za účasti zkušených certifikovaných horských a lyžařský průvodců z lyžařské školy Alpin Schischule Neustift.

Ti pak budou doprovázet účastníky lyžařských túr v prašanu do terénu. V oblasti Chill Area na Eisgratu se budou moci všichni mezi jednotlivými lekcemi osvěžit Pepsi Colou za doprovodu hudby od DJ’s. Na účastníky čeká i losování zajímavých věcných cen v rámci akce Video-Contest s akčními klipy z Powder Departmentu. Můžete vyhrát opravdu zajímavé finanční odměny.

LVS trénink zdarma

Mezi hlavní úkoly Powder Departmentu na Stubaiském ledovci patří na jedné straně umožnit účastníkům pohyb na rozmanitém freeridovém terénu, ale na druhé straně i upozorňovat na hrozící nebezpečí ve vysokých horách a na nezbytná bezpečnostní opatření před a během výletu do volného vysokohorského terénu.

V rámci podniku Powder Department Freeride Camps ve dnech 21. - 23. 2. 2014 bude všem účastníkům zdarma k dispozici lavinový výcvik na lavinovém stanovišti LVS-Trainingsstation Gamsgarten.

Horští a lyžařští průvodci z lyžařské školy Alpin Schischule Neustift budou účastníky informovat o nebezpečí, které číhá ve vysokých horách a dají i několik dobrých tipů týkajících se protilavinového bezpečnostního vybavení a zařízení pro vyhledávání obětí lavin. Budou také učit, jak správně vyhledávat zasypané lavinou za pomoci vyhledávacího nouzového vybavení.

Sport Okay Equipment Test

Sport Okay, experti z innsbruckého centra této společnosti na freeride a na lyžařské túry předvedou v rámci akce Powder Department Freeride Camp ukázky toho nejmodernějšího freeridového materiálu.

Nebudou zde chybět freeridové lyže, vybavení na lyžařské túry ani bezpečnostní výbava od předních výrobců takovéhoto materiálu. Vše bude zájemcům k dispozici u horní stanice lanovky Eisgrat a testování bude zcela zdarma.

Stačí jen vyplnit testovací kartu Sport Okay, předložit občanský průkaz či jiný doklad totožnosti, a pak již jen testovat, co se vám zlíbí.

Místo

Horní stanice lanovky Eisgrat 46° 59' 13.5996" N, 11° 6' 54.0756" E
Location

Stubai na Facebooku