Jste zde

Domů » Neustift im Stubaital

Dovolená v Neustiftu

Rakouské městečko Neustift im Stubaital
Autor: keichwa

Již Římané v této oblasti zanechali své stopy, a to mnohem dříve, než se objevuje vůbec první písemná zmínka o údolí "Stupeia" asi z roku 1000. Dnes najdete tohle rekreační středisko obklopené nádhernou horskou krajinou. Stubaiský ledovec se majestátně tyčí v dálce a na konci Stubaitalu se vypíná 109 "třítisícovek" až do oblasti věčného ledu.

Neustift samotný leží pouhých 25 km od olympijského města Innsbruck a můžete v něm obdivovat farní kostel svatého Jiří. Nenechte se ale zmást tím, že druhý největší vesnický kostel v Tyrolsku zvenku vypadá poněkud jednoduše, interiér je plný nádherných fresek!

V okolí jsou turisticky velmi zajímavá místa, která vedou po trasách s opravdu neobvykle znějícími názvy, jako např. Alpenpflanzenlehrpfad (Alpská naučná rostlinná stezka), Besinnungsweg (Cesta rozjímání), Wilde Wasser Weg (Cesta divoké vody) anebo známá Stubaier Höhenweg (Stubaiská vysokohorská cesta) s délkou 120 km.

Skvělým tipem je túra k vodopádu Grawa, k jednomu z nejkrásnějších vodopádů v Rakousku. Nachází se u sytejnojmenné vysokohorské pastviny, asi 15 minut od městečka. V letních měsících tady můžete obdivovat přírodní krásy a v zimě pak zase vyzkoušet odvážné lezení po ledu.

Pokud ovšem neplánujete žádný turistický výšlap, můžete se třeba v horkých letních dnech ochladit ve venkovních bazénech nebo se svézt na letní bobové dráze v Mieders se 40 ostrými zatáčkami, což slibuje spoustu napínavé zábavy nejen dětem.

Nevyhovuje-li vám ani toto a chcete-li naopak něco klidnějšího a pohodlnějšího, pak využijte nabídky služeb “Stubaier Alpenexpressu”, vyhlídkového vláčku, kterým se můžete v létě snadno přepravit od horní stanice lanovky na Koppenecku až k místu Maria Waldrast.

Stačí jediný pohled na Neustift a údolí Stubaital, a srdce každého milovníka zimních sportů začne bušit o něco rychleji. Na konci údolí se rozprostírá největší rakouský ledovec Stubai, absolutní záruka sněhu od října až do června.

Máte tedy skutečně dost času k vyzkoušení 100 km sjezdovek, 25 vleků a lanovek vás rychle a pohodlně vyveze až do nadmořské výšky 3.210 metrů. Není tedy vůbec divu, že Stubaiský ledovec je označován za "království sněhu".

Další lyžařskou nabídku si můžete vyzkoušet ještě v sousedním středisku Fulpmes, kde je lyžařské středisko Schlick 2000 a v Mieders vám zase dobře poslouží skiareál Serles.

Část městečka Neustift im Stubaital
Autor: keichwa

Místo

Neustift im Stubaital, stanice lanovky 47° 6' 38.754" N, 11° 18' 46.3248" E
Location

Stubai na Facebooku