Jste zde

Domů » Fulpmes im Stubaital

Fulpmes pro malé i velké

Rakousko, Fulpmes v zimě

Fulpmes je oblíbené prázdninové středisko, ležící uprostřed Stubaiského údolí, mezi nekonečnými alpskými loukami. Nachází se v nadmořské výšce 930 metrů a je často označováno také jako "město kovářů".

Ve Fulpmesu je dolní stanice lanovky, která vás zaveze do sportovního areálu Schlick 2000. Ten je v zimě rájem pro lyžaře a snowboardisty a v létě zase pro turisty. Tady na vás také bude čekat nádherný výhled do celého údolí Stubaital a Inntal.

Za návštěvu stojí určitě zážitkový park v areálu Schlick 2000 s lanovým centrem, jeskyní, kde se dá bivakovat, naučnou stezkou o alpských rostlinách a také údajně nejhezčím jezerem v Alpách. Vhodné podmínky jsou tu také pro paragliding nebo dobrodružnou jízdu na horských kolech. Náročnější trasa pro zkušené cyklisty vede přes horskou pastvinu Froneben.

Pro děti od 5 do 13 let je ve městě připraven dětský klub BIG family Stubai Sommer Club. Mohou tu podnikat spoustu dobrodružných her, hrát si na hřišti, nebo si v indiánském táboře zajezdit na poníkovi.

Rakousko, Fulpmes

Stubai na Facebooku