Jste zde

Domů » Zima

Horské chaty

Útulné a přátelské - s těmito dvěma si spojují jak turisté tak i místní lidé lyžařské a turistické centrum Schlick 2000 v oblasti Stubai v Rakousku.

Je to z velké části i díky pestré nabídce původních horských chat a pastvin v oblasti na úpatí Kalkkögelu.

V létě vede rozsáhlá síť turistických cest právě k těmto chatám a pastvinám.

Při občerstvovací zastávce v zimě se zde zimní sportovci mohou ohřát u čaje a pochutnat na tradičním jídle.

Panorama Restaurant Kreuzjoch (2.136 m)

Restaurace se nachází u horní stanice gondolové lanovky Kreuzjoch, nabízí nádherný panoramatický výhled a nejvýše položenou pizzerii v lyžařské oblasti. Denně jsou čerstvě připravována žebírka, kuřátka, různé knedlíky, bohatý salátový bufet a dětská menu.

K dispozici jsou bezpečnostní schránky (za poplatek) a wi-fi zdarma, slunná terasa s ledovým barem a lehátky zdarma, TV. Na zasněženém kopečku si vaše děti mohou zařádit při jeho sjíždění na bobech nebo sáňkách.

Sennjochhütte (2.225 m)

Tato horská chata leží u horní stanice 4-sedačkové lanovky Sennjoch, je nejvýše položenou a nejslunnější občerstvovací stanicí ve skiareálu Schlick 2000. Ať už u ledového baru nebo v nádherně rustikální restauraci, tady zažijete tyrolskou pohostinnost.

Zirmachalm (1.935 m)

1. samoobslužná restaurace ve Schlick 2000. Můžete se těšit na pochoutky z místní kuchyně a kvalitní vína z vinného lístku. Ať už se zahřejete před kachlovými kamny nebo na slunečné terase, tato horská chata vás určitě potěší.

Schlickeralm (1.645 m)

Leží přímo u dolní stanice 4-sedačkové lanovky Sennjoch a mimo jiné nabízí nádhernou sluneční terasa a dětskou hernu. Ať už sýrové špecle nebo palačinky, pizzu nebo salát, domácí štrúdl nebo koláče, každý si tady najde něco dobrého. Denně se zde koná aprés-ski, je tu obchod i půjčovna snowboardů, lyží a jiných sportovních potřeb (Sportshop Schlickeralm).

Fronebenalm (1.306 m)

Tradiční horská chata s rodinným provozem nabízí mnoho jídel z vlastní farmy. Sluneční terasa, výhled na hory, útulné místnosti a vynikající tyrolské pochoutky na vás již čekají. Fronebenalm se nachází přímo u sjezdovky do údolí a také u sáňkařské dráhy s večerním provozem.

Bergrestaurant Bruggeralm (1.350 m)

Přímo u střední stanice kabinové lanovky Kreuzjoch. Po celé zimní období se zde denně pořádá aprés-ski se skvělou atmosférou. Ze slunné terasy budete mít fantastický výhled na okolní hory. Útulná chata v tyrolském stylu je ideální pro oslavy a chladné večery.

Chata Starkenburger Hütte (2.237 m)

Horská chata s ohromujícím panoramatem na všech sedm vrcholků Stubaie (Seven Summits - Zuckerhütl, Wilde Freiger, Habicht, Rinnenspitze, Serles, Hohe Burgstall a Elfer). Od horní stanice lanovky Kreuzjoch se sem pěšky dostanete asi během 1,5 - 2 hodin. Místní specialitou jsou špenátové knedlíky se salátem.

Après-ski Bar Schlussliacht

Prvotřídní après-ski bar přímo u dolní stanice lanovky ve Fulpmesu, kde můžete skvěle zakončit váš lyžařský den. Je to oblíbené místo setkávání pro všechny, kteří se chtějí bavit mimo sjezdovky.

Místo

Panorama Restaurant Kreuzjoch, Stubai 47° 8' 42.846" N, 11° 18' 25.5312" E
Location

Stubai na Facebooku