Jste zde

Domů » Neustift im Stubaital

Lyžařský areál Elfer

Okolí Elferu

Elfer je sportovní lyžařský areál ve Stubaitalu, přímo v srdci Tyrolska. Nároční lyžaři si v něm přijdou jednoznačně na své. Strmé a dobře upravené svahy s přírodním sněhem jsou zárukou té nejlepší kvality sjezdového lyžování. Při dostatečné sněhové pokrývce pak nabízí sjezd až do údolí zdolání více než 1000 m výškového převýšení, což je vysloveně speciální zážitek pro sportovní lyžaře.

Elfer je ideální lyžařskou oblastí ve Stubaitalu pro milovníky lyžování a snowboardingu, pro všechny fanoušky, kteří mají rádi sportovní výzvy.
O začátečníky a rodiny se ideálním způsobem postarají lyžařské vleky v Neustiftu a Krössbachu, aby rodinná dovolená byla opravdu čistě rekreační zábavou. Vynikající sněhové podmínky a krásná zimní krajina zvou také k zimní turistice a sáňkování.

Sáňkování ve skiareálu splní vaše veškerá očekávání. Místní Rodelberg ("sáňkařský kopec") nabízí 8 km dlouhou sáňkařskou dráhu, která končí až přímo uprostřed městečka Neustift a bývá třikrát týdně večer uměle osvětlená.
Noční sáňkování patří plným právem ke zvláštnímu zážitkům při zimní dovolené ve Stubaii.

Stubaiské údolí je velmi známé na "létací scéně" díky dobrým letovým podmínkám pro padákové kluzáky a rogala. Je také velmi populární jako cvičná oblast mezi sportovními piloty.
Místní letecké školy nabízejí kurzy pro začátečníky i pokročilé. Dopřejte si něco zvláštního a užijte si tandemový let nad stubaiskými horami.

Malebnou zimní krajinu můžete v celé své kráse také prozkoumat při zimní turistice nebo na sněžnicích. Z horní stanice lanové dráhy je to jen 40 minut na horskou chatu Elferhütte, ze které budete mít nádherné panorama přes údolí až do Innsbrucku. Při zimním výletu přes Pinnistal půjdete kolem původních horských chat, které stojí za návštěvu v každém případě.

Místo

Elfer 47° 5' 54.6648" N, 11° 19' 22.8432" E
Location

Stubai na Facebooku