Jste zde

Domů » Zima

Lyžování na ledovci Stubai

Rakouský ledovec Stubai v zimě
Autor: Ristok

Až na samém konci údolí Stubaital máte možnost vyjet lanovkou do největšího ledovcového lyžařského střediska, které se v Rakousku nachází. Areál je vzdálen pouhých 45 minut jízdy autem od Innsbrucku a nabízí možnost lyžování již od října až do června.

Na návštěvníky zde čeká nádherné a dobře vybavené lyžařské středisko, nabízející sjezdovky všech stupňů obtížnosti. Jízda na třpytícím se sněhu pod slunečnou oblohou je vskutku jedinečný a nezapomenutelný zážitek. Skiareál na ledovci umožňuje lyžování v nadmořské výšce 1750-3210 m, najdete zde 89 km perfektně upravených sjezdovek (4 km těžkých, 39 km středně náročných a 46 km lehkých). Jsou zde jak lyžařské vleky, tak sedačkové i kabinkové lanovky a pro začátečníky také "kouzelné koberce".

Provozovatelé mysleli nejen na lyžaře, ale také na snowboardisty, kteří zde mají úžasné podmínky pro svůj sport. Pro začátečníky je ideální terén v blízkosti horní stanice lanovky, kde mohou nerušeně trénovat a pro profesionály je zase k dispozici svah Daunen, kde mohou otestovat své schopnosti. Úžasný snowpark Moreboards Stubai Zoo na jižním svahu ledovce je bohužel sjízdný jen do května, ale ani v létě milovníci snowboardingu nestrádají, neboť sjezdovky nabízejí nepřeberné množství zábavy také pro ně.

Na plošině ledovce se vám nabídne výhled do okolí, kterému vůbec nic nebrání a můžete se tak kochat pohledem na všechny světové strany. Tento výhled si určitě nenechte ujít, neboť plošina ledovce má s nadmořskou výškou přes 3200 metrů přezdívku "Top of Tyrol".

Rakouský ledovec Stubai v zimě s lyžaři
Autor: Kopretinka

Stubai na Facebooku