Jste zde

Domů » Mieders

Mieders v létě

Mieders v létě

Malé prázdninové středisko Mieders se nachází na okraji údolí Stubaital a je nádherným místem k odpočinkové i aktivní dovolené.
Leží ve výšce 942 m.n.m. a i přes čilý turistický ruch si s mnoha zemědělskými staveními a útulnými penziony uchoval svou tradiční alpskou atmosféru.

Vrchol Serles dosahuje výšky 2718 metrů a je jako stvořený pro pěší turisty i cyklisty. Jedinečné jsou výlety k rašeliništím, k poutnímu místu nebo až na samý vrchol hory, odkud se vám naskytne nádherný výhled do celého okolí. Vrcholku se někdy také pro jeho majestátnost říká "král Serles".

Mieders si získal pověst vynikajícího místa pro cyklisty. Terénní stezky jsou výborně vyznačené a jsou vhodné jak pro začátečníky, tak i pro zkušené jezdce. Na Serles se můžete i s kolem nechat vyvézt moderní lanovkou.

Nezapomenutelná je jízda na bobové dráze, která je otevřená od roku 2006. Dráha je 2,6 km dlouhá, převýšení dosahuje 640 metrů a je na ní celkem 40 zatáček. Nedaleko Miedersu se také nachází nejvýše položené poutní místo v Evropě - Maria Waldrast. Na tomto místě vyvěrají léčivé prameny a stojí zde klášterní hostinec.

Díky centrální poloze lze odsud navštívit všechny zajímavosti, které Stubaital nabízí. Za návštěvu stojí hlavní město regionu Innsbruck, kam cesta autem nebo veřejnou dopravou trvá pouhých 15 minut.

Geografie: 

Stubai na Facebooku