Jste zde

Domů » Léto

Milovníci koní

Milovníci koní si v rakouském údolí Stubaital přijdou dozajista na své. Je pro ně připraveno velké hřiště, výuka jízdy na koni a také jízdárna. Na děti se tu samozřejmě také nezapomnělo.

Děti od 6 let najdou ve Stubaitalu vynikající příležitosti pro seznámení se s koňmi. Děti tady mohou pečovat o koně, za odborného vedení je hřebelcovat a také během různých jednotlivých i společných akcí pak trochu blíže poznat i život koní. Péče o ně přinese dětem nejen zábavu, ale podporuje i důvěru v koně, výcvik dovedností a smysl pro rovnováhu.

Výuka jízdy na koni pro děti od 8 let:

Již děti ve věku od 8 let si mohou rozšířit své znalosti o koních při absolvování odborného kurzu. Kůň, jakožto zvíře, které žije ve stádě, je vhodné k jízdě, ale bývá i kořistí a člověk ho musí i chránit. Děti se tady dozvědí právě něco víc o stádním životě těchto zvířat a naučí se, jak se k nim správně chovat. Každý, kdo se naučí porozumět koním, je posléze přijat jako jezdec.

Výuka jízdy na koních pro mládež od 12 let:

Tento kurz zahrnuje 2 hodiny denně ve skupinové výuce jízdy na koni a celý kurz odpovídá zkušenostem a dovednostem jednotlivých účastníků. Pro dokonalé odstupňování kvality jednotlivých jezdců pak již následuje první hodina se skutečnými opratěmi.

Individuální výuka jízdy na koni pro dospělé:

Tento speciální kurz je určen především pro ty zájemce, kteří sice již jezdí delší dobu, ale přitom chtějí odstranit ještě zbytek svého respektu před koňmi. Po konzultaci se výuka koná za přítomnosti zkušeného odborníka. Společně se vydáte pro koně do stáje, vyhřebelcujete ho a připravíte k jízdě, osedláte, připevníte veškeré náležitosti a vyrazíte ven.

Můžete se tady dovědět i mnoho důležitých informací o zemědělských pracích s koňmi i o dalších oblastech ze života koní.

Reitarena Stubai

Nově postavená jízdárna "Reitarena Stubai" ve Fulpmesu nabízí místo pro 30 koní a několik poníků pro projížďky. K dispozici je slunečná venkovní aréna a také krytá hala. Třikrát týdně se zde pořádají projížďky na ponících, vždy každé pondělí, středu a pátek. Časy se liší v závislosti na ročním období.

Dále je zde možnost svěřit vaše dítě (od 4 let) do péče "Cavallino Kids Clubu". V Reitareně je k dispozici velká herna, dětská zoo a poníci k projížďkám. Ať je zima nebo léto, ať prší nebo svítí slunce, tady si děti mohou hrát pořád.

Místo

Reitarena Stubai, Fulpmes 47° 8' 38.0328" N, 11° 20' 32.6076" E
Location

Stubai na Facebooku