Jste zde

Domů » Zima

Na běžkách v oblasti Stubaital

Stubaital v Rakousku, zimní sportovci

Kolem obce Mieders se nacházejí čtyři skvělé běžkařské tratě, na kterých se můžete sportovně vyřádit podle vaší chuti i nálady. Běžkařská trasa Gleins je asi jen 1,5 km dlouhá, ale umožňuje vstup k síti dalších běžkařských stezek v Serles.

Běžkařská trasa Mieders je se svými pěti kilometry o něco delší. Běžkařská trasa Kaser s délkou 10 km je o trochu více náročnější, ale zato budete odměněni nádherným panoramatickým výhledem. Opravdovou lahůdkou je jistě 14 kilometrů dlouhá běžkařská trasa Serles.

Lyžařský areál Schlick 2000 láká návštěvníky svojí vysokohorskou okružní běžkařskou stopou. Má délku 3,5 km, překonáte při ní výškový rozdíl 70 metrů a co je hlavní, sníh zde máte zaručen po celou zimní sezónu.

U městečka Neustift se dostanete na 27 kilometrů dlouhou běžkařskou trasu, která vede údolím. Běžkařská trať Moos vede v délce tři kilometry v blízkosti centra městečka a deset kilometrů dlouhá trasa vede romantickou přírodou okolo potoka, přes zasněžený zimní les.

Kabinovou lanovkou Gamsgartenbahn se zase dostanete k několik kilometrů dlouhé, vysokohorské běžkařské trase po ledovci Stubai. Najdete ji v nadmořské výšce 2600 metrů, blízko výstupní stanice lanovky.

Stubaital v Rakousku, zimní sportovec

Stubai na Facebooku