Jste zde

Domů » Zima

Restaurace Schaufelspitz

Stubaiský ledovec s restaurací Schaufelspitz

Chcete strávit den plný lyžování na Stubaiském ledovci a přitom si ještě užívat jedinečného panoramatu a kulinářských specialit v jedné exkluzivní horské restauraci?

Pak se vydejte do nejvýše položené restaurace v Alpách, Haubenrestaurantu Schaufelspitz. Najdete ji u horní stanice lanovky Eisgrat, v nadmořské výšce 2.900 metrů.

Během lyžařské sezóny je otevřena každý den. Bývá to většinou od poloviny října do začátku května, od 9:00 do 16:15 hodin. Má kapacitu 55 míst a dalších 50 najdou hosté na příjemné slunné terase.

K interiéru patří nádherná jizba obložená dřevem borovice limby, hřející krb, otevřená kuchyně a k interiéru již zmíněná, fantastická sluneční terasa. V horské restauraci na Stubaiském ledovci působí šéfkuchař David Kostner.

Práce tohoto šéfkuchaře Davida Kostnera, a samozřejmě také jeho špičkového týmu se vyplatila i v uplynulé sezóně. Podařilo se jim totiž obhájit titul z loňského roku. S dosaženými 14 body a s trvale pozitivním hodnocením od toho nejprestižnějšího rakouského restauračního průvodce Gault Millau Guide byla Schaufelspitz ohodnocena opět prestižním oceněním za své exkluzivní služby.

Ničím nedělená pozornost, podpora předkrmů, mimořádná pozornost personálu, znamenitá hlavní jídla a čokoládový koláč s nakládanými datlemi Majoule, s karamelem, banánem a se zmrzlinou.

To vše si zasluhuje zvláštní zmínku, takže se o tom můžete dočíst i v aktuálním vydání Gault Millau. Zdejší zařízení se tak stalo doslova výstavní skříní kritiků kvality restaurací, které vyzařuje příkladnou atmosférou horských restaurací.

Vládne tu jedinečná atmosféra a ta nejlepší rakouská kuchyně. Veškerá jídla se připravují výhradně z čerstvých místních produktů a místní kuchyně je ovlivněna také mezinárodními vlivy.

David Kostner a jeho tým vytvářejí velmi nápadité pokrmy, jako např. Stubaier Schaufelspitz. Zkušení staří klasici toto jídlo popisují jako nově pojaté špekové knedlíky. Každý den tady mohou návštěvníci ochutnat pochoutky jako jsou lanýže nebo husí jatýrka.

Také vinný lístek v restauraci Schaufelspitz je něco výjimečného. Milovníci vína tu mohou očekávat vynikající vína z Rakouska, stejně jako mezinárodní klasiku a navíc ještě vynikající rarity brandy.

Gurmánská restaurace nabízí svým hostům exkluzivní prostředí, naplánované a navržené mimořádně zdatným týmem architektů, jakož i velmi kvalitní kuchyní. Čeká vás čirý požitek té nejvyšší kvality při zastavení ve zdejším království sněhu.

Dine & Wine 2014

Termín: 11. ledna 2014

Haubenrestaurant Schaufelspitz také nabízí ideální prostředí pro tzv. noc gurmánů, Dine & Wine 2014, která se bude konat již potřetí. Šéfkuchař David Kostner a jeho tým vytvoří společně degustační menu o šesti chodech.

V úžasném prostředí si pak zájemci mohou užít jedinečný večer s gurmánskými lahůdkami vyrobených z těch nejlepších ingrediencí. Gurmánská noc je pochopitelně doprovázena i těmi nejproslulejšími druhy vína ​​z vinařství K + K Kirnbauer.

Program:

+ + příjezd lanovkou Eisgratbahn až do 16:45 hodin
+ + aperitiv od 16:45 hodin s hudbou a s pozdravem z kuchyně
+ + od 18:00 hodin menu o šesti chodech s vínem
+ + odjezd lanovkou do údolí kolem 23:00 hodin

Cena: 125 euro na osobu včetně zpáteční jízdy lanovkou, menu o 6 chodech a nápoje. Pozor, počet účastníků je omezen.

Místo

Restaurace Schaufelspitz, Stubai 46° 59' 12.8076" N, 11° 6' 54.576" E
Location

Stubai na Facebooku