Jste zde

Domů » Léto

Schlick 2000 a pěší trasy, 1. část

Dejte nudě sbohem! Turistické centrum Schlick 2000 v regionu Stubaital stojí za návštěvu už jen kvůli své výjimečné přírodě, impozantnímu výhledu na Kreuzjoch a panoramatické terase.

Hochtal nad středisky Fulpmes a Telfes je protkán sítí mírných, středně těžkých i náročných horských stezek. V posledních letech nově vytvořené dobrodružné pěší stezky kolem horského řetězce Kalkkögel nabízejí zábavu pro celou rodinu.

Pohodlnější turisté jistě využijí příležitost k překonání prvního stoupání vyjet si nahoru gondolovou lanovkou, aby se pak již pěšky vydali dále z mezistanice Froneben nebo z horní stanice Kreuzjoch na horské túry.

Neměli byste si nechat ujít ani návštěvu vyhlídkové platformy StubaiBlick, která je díky nádherným panoramatickým výhledům opravdu úžasným místem.

Trasa Schlicker Scheibenweg

Speciální motivaci nejen pro děti a mládež si přichystala trasa Scheibenweg. Na cestě vás bude "doprovázet" kotouč ze dřeva, vedle kterého můžete běžet jako o závod. Dřevěný kotouč se bude vedle vás kutálet ve žlabu na okraji cesty a musíte ho použít na stanovištích.

Velkou výzvou při tom je, že vám kotouč nesmí spadnout na zem. Tato krásně položená cesta vás zavede od jezera Panoramasee ke střední stanici lanovky Froneben a postará se o vzrušující zábavu pro celou rodinu.

Kotouč si můžete zapůjčit v pokladně dolní stanice lanovky za 1 € (plus 2 € je záloha). Můžete ho pak zase vrátit u stejné pokladny do 17:00 hodin. Stezka je snadno schůdná a je vhodná i pro kočárky. Doba chůze: asi 1 hodina.

Trasa Erlebnisweg

Od malebně položeného jezera Panoramasee vede zážitková cesta Erlebnisweg ke Schlickeralmu, délka je asi 1 km. Různé oblasti, kde se můžete procházet naboso, vám umožní zažít přírodu úplně z jiného úhlu.

Děti se mohou mimo jiné těšit na prolézací tunel, lanovou dráhu nebo na visutý most. Zakončením je Kneippův bazén s čerstvou horskou vodou a obrovské dětské hřiště u Schlickeralmu. Doba chůze: 20-30 minut.

Trasa Panoramaweg

Krátká procházka, ideální pro rodiny s dětmi a seniory, vede od horní stanice Kreuzjoch k vyhlídkové plošině "Stubaiblick". Cestu zdobí neobyčejná posezení, která byla navržena stubaiskými umělci a zvou k odpočinku a zamyšlení. Cesta trvá asi asi 15 minut.

Vyhlídková plošina "StubaiBlick"

Platforma s úchvatným panoramatickým výhledem je opravdu úžasné místo, které se dotýká všech smyslů. V nadmořské výšce 2.160 metrů, v turistické oblasti Schlick 2000, se před vámi objeví neobvyklá plošina "StubaiBlick". Nabízí unikátní pohled na Stubaiský horský masiv, Kalkkögel a přes Innsbruck až na Zillertal a Wilder Kaiser.

Místo

Vyhlídková plošina StubaiBlick 47° 8' 57.9372" N, 11° 18' 43.6896" E
Location

Stubai na Facebooku