Jste zde

Domů » Léto

Schönberg v létě

Rakouské městečko Schönberg

Pouze deset minut jízdy od olympijského města Innsbruck se nachází malebná vesnička Schönberg, odkud se nabízí nádherný výhled na nedaleké ledovce tyrolského údolí Stubaital.
Díky centrální poloze je dobrým výchozím místem pro nejrůznější výlety, ať už do Innsbrucku nebo do sousedního jižního Tyrolska.

Poklidná obec je vysloveně ideálním místem pro pěší turistiku i výlety na kolech, vede přes ní mnoho značených tras. Obzvláště vrchol Hochserles je mezi aktivními turisty velmi oblíbený a také sportovní středisko Schlick 2000 nabízí mnoho zajímavých aktivit.

Nádherný panoramatický výhled nabízí místní část Gleins, když se vydáte po nenáročná pěší trase k horské chatě Gleinserhof. Cesta trvá přibližně hodinu a po jejím zdolání se vám naskytne pohled do celého okolí včetně hory Stubaier Wildspitze (3 341 m).

Krásy zdejší přírody můžete obdivovat třeba při výšlapech na turistických trasách "Gleinserhöfe" nebo "Stollensteig". Jiná stezka vás zavede k jakýmsi zemním sloupům, některé mají průměr až 10 m, nebo do sousední obce Mieders. Turistických tras je v okolí Schönbergu opravdu dost.

Cyklisté budou v okolí obce také určitě velmi spokojeni. Různé trasy pro horská kola, např. König Serles Tour, trasa "Kouzelným lesem" nebo malý okruh po údolí, jsou pro sportovní nadšence skutečnou výzvou.
Pro hráče tenisu je zde zase připraveno tenisové centrum se dvěma krytými tenisovými kurty.

Stubai na Facebooku