Jste zde

Domů » Zima

Skipasy a lanovky

Oblast Stubai a zasněžené vrcholky hor

Nepřenosné skipasy

Pokud ztratíte skipas, žádná náhrada za jeho ztrátu se nevyplácí. Není ani možné požadovat prodloužení platnosti skipasu z důvodů špatného počasí, lavinového nebezpečí, vašeho nepředvídatelného nutného odjezdu, přerušení provozu sjezdovek nebo jejich dočasného uzavření.

Za případné shora uvedené situace se ani nevyplácí žádná náhrada. Případná požadovaná výměna, rozšíření nebo posunutí doby platnosti skipasu nejsou možné.

Kontroly skipasů

Skipasy je nutno předložit ke kontrole na žádost personálu u lanovky a kontrolních orgánů. V případě odepření kontroly nebude majiteli skipasu dovolen vstup.

Pokud bude u některého z návštěvníků Stubaie zjištěn během zmíněné kontroly neplatný skipas nebo jej u sebe vůbec nebudou mít, bude jim vyměřena pokuta. Zneužité platné skipasy budou bez náhrady zabaveny. "Černí pasažéři" navíc budou muset zaplatit při nákupu jednodenní jízdenky ještě další příplatek ve výši 40,00 euro.

Předložení identifikačního průkazu

Věk dětí, studentů, mládeže, seniorů a jiných návštěvníků, kteří chtějí získat zvýhodněný skipas, musí být na požádání doložen u pokladny při nákupu skipasu odpovídajícím průkazem totožnosti i se svou fotografií. Týká se to i v případě vstupu na stubaiská lyžařská přepravní zařízení.

Bez takovéhoto průkazu skutečně není možno vystavit zájemcům ani volnou vstupenku pro děti, ani žádnou slevu.

Přepravní podmínky

Je zapotřebí seznámit se s podmínkami přepravy osob a věcí u konkrétních jednotlivých lanovek a vleků, která jsou k dispozici u těchto přepravních zařízení.

Kabinkové lanovky jsou určeny k přepravě cestujících a vybavení pro zimní sporty. V žádném případě se v nich nepřepravují jízdní kola či např. rogala k létání.

Sedačkové lanovky přepravují cestující s příslušným lyžařským vybavení pro zimní sporty. Jedná se o výzbroj k následujícím druhům sportů: Alpské lyžování, monoski, snowboarding, swingboard (swingbo) s vázáním, běžky, skluznice pro lyžování ve firnu, skiboby s krátkými lyžinami, bockerling s krátkými lyžinami, sněžné skútry.

Lyžařské vleky jsou určeny pro přepravu cestujících s odpovídajícím vybavením pro zimní sporty. Jedná se o následující druhy sportů: Skibob, monoski, snowboard, swingboard (swingbo) s vázáním, krátké lyže, lyže běžky, speciální sportovní vybavení pro zdravotně postižené.

Předpokládá se i jistá odpovídající zručnost jednotlivých cestujících. Pokud by mohlo dojít převážením nějakého speciálního zařízení k ohrožení bezpečnosti provozu, není takováto přeprava dovolena!

KeyCard

Skipasy se vydávají pouze za použití KeyCards, vratná záloha za ně činí poplatek 2 euro. Celou částku obdržíte zpět při vrácení nepoškozené a funkční čipové karty na jakémkoliv sběrném místě.

Poznámka: KeyCard je ověřena u každého návštěvníka při průchodu turniketem do areálu. Nezapomeňte si tedy tuto kartu vždy vzít s sebou, když se vypravíte do lyžařského areálu.

Stubai na Facebooku