Jste zde

Domů » Léto

Stubaier Höhenweg, 2. část

Část turistické trasy Stubaier Höhenweg, Rakousko
Autor: keichwa

Výšlap úseku Neue Regensburger Hütte - Dresdner Hütte (2 308 m) trvá asi 6 hodin. Trasa vede na Hohen Moss, na krásnou, suchopýrem porostlou náhorní planinu a k nejvyššímu bodu na celé horské stezce Stubaier Höhenweg, na vrchol Grawagrubennieder (2 880 m). Právě zde se vám před očima objeví Stubaiský ledovec.

Trasa od chaty Dresdner Hütte k Sulzenau (2 196 m) trvá si 2,5 hodiny. Na tomto velmi často využívaném výšlapu budete zcela ohromeni nádherným výhledem na ledopád Sulzenauferner. Pro zkušené turisty se dozajista vyplatí také zacházka na Trögler (2 902 m).

Přechod mezi chatami Sulzenauhütte a Nürnberger Hütte (2 297 m) si vyžádá asi 3,5 hodiny. Během této turistické trasy spatříte vůbec jednu z nejkrásnějších scenérií, zelené horské louky, krásná horská jezera i sněhově bílé ledovcové obry. To vše vám skýtá pěší turistika kolem údolí Stubaital.

Cesta mezi Nürnberger Hütte a Bremer Hütte (2 413 m) trvá zhruba 4 hodiny. Jedná se geologicky zajímavou etapu, která před vámi otevírá nádherný výhled na stubaiský hlavní hřeben. Zajímavostí je malá odbočka vedoucí k jezírku, do kterého ústí ledovcová brána.

Horská etapa vedoucí od Bremer Hütte k Innsbrucker Hütte (2 369 m) trvá asi 7 hodin. Odměněni budete nejen úžasnou přírodou, ale i samotnou délkou téhle trasy, jež vám jistojistě poněkud zrychlí váš srdeční tep. Celkem budete muset překonat výškové převýšení asi 1100 metrů.

Vzhledem k tomu, že mnohé horské chaty jsou v Tyrolsku často postaveny kvůli tamním stezkám pro pěší turistiku poměrně hustě vedle sebe, je výhodné podniknout menší dílčí okružní cestu a využít této nabídky jako jakéhosi mezistupně při vašich cestách. Tak se lze poměrně snadno vyhnout neutuchajícímu proudu turistů.

Od každé chaty na trase Stubaier Höhenweg pak vede nějaká cesta do údolí s přístupem k veřejné dopravě. Samozřejmě je možné během putování po klasickém okruhu využít také nabídky k ubytování na některé z mnoha privátních stubaiských horských chat, např. na Elferhütte či na Schlicker Almu, kde můžet svou cestu jak začít, tak i zakončit.

Místo

Nürnberger Hütte 46° 59' 37.3092" N, 11° 13' 6.0024" E
Location

Stubai na Facebooku