Jste zde

Domů » Zima » Sjezdové lyžování

Stubaier Wildspitze

Stubaier Wildspitze

Vrchol Stubaier Wildspitze se nachází v okrese Innsbruck-Land ve spolkové zemi Tyrolsko. Hora s působivým vzhledem se vypíná až do nadmořské výšky 3 341 metrů a je součástí Stubaiských Alp.

Tato vskutku impozantní třítisícovka se může směle pochlubit také několika ledovcovými oblastmi, jako jsou třeba Schaufelferner a Daunkogelferner. Představují samý základ velkolepého lákadla zdejších hor, lyžařského areálu na ledovci Stubaier Gletscher.

Celá oblast je znamenitě připravená a skýtá milovníkům zimní rekreace i místním obyvatelům více než 20 různých lyžařských vleků a lanovek. Přes 100 km perfektně upravených sjezdovek na Wildspitze nabízí jak začátečníkům, tak i pokročilým lyžařským nadšencům jednoduše ideální podmínky pro zlepšení jejich lyžařských schopností a dovedností. Lyžařský provoz je zde obvykle zajištěn od října do června, přičemž se v minulosti vyskytly i takové sezóny, kdy se lyžovalo po celý rok, a to bez přerušení.

Ten vůbec první turistický prvovýstup na Stubaier Waldspitze uskutečnili někdejší dobrodružně založení milovníci horských túr E. v. Fuchs, M. Egger a J. Pfurtscheller již v roce 1882. Těmto odvážlivcům se tehdy podařilo dosáhnout vrcholu v nadmořské výšce 3 341 metrů bez nějakých větších problémů.

Stubai na Facebooku