Jste zde

Domů » Telfes im Stubaital

Telfes v zimě

Rakousko - Stubaital

Paní zima promění údolí Stubaital v nádhernou pohádkově zasněženou krajinu, jejíž "korunou" je rozsáhlá síť sjezdovek na konci údolí, vedoucí přes pět ledovců. Krásná vesnice Telfes se rozkládá na jižní, slunné straně údolí. V samotném údolí se nacházejí tři menší střediska, která nabízejí terény jak pro začátečníky, tak také pro náročné lyžaře a snowboardisty.

Nejblíže k městečku je skiareál Schlick 2000 u obce Fulpmes, ze které vede nahoru na svahy kabinková lanovka. Očekávat zde můžete převážně lehký až středně těžký terén, obtížnější je pouze sjezdovka Sennjoch, na snowboardisty zde čeká dobře vybavený funpark.

O něco dále na protilehlé straně údolí leží malý skiareál Serles, nad obcí Mieders. Je zde k dispozici sice jen 7 km sjezdovek, ale zato se jedná o široké slunné svahy, kde si nebudete s nikým překážet a užijete si jízdu na sluníčku zcela podle svých představ.
Třetím skiareálem v údolí je Elfer u Neustiftu.

Na své si ale přijdou také milovníci bílé stopy, neboť celé údolí je jimi protkáno. Běžkaři mají k dispozici 130 km tratí, přičemž na hezkých horských běžkařských trasách je i záruka dobré kvality sněhu. Své místo zde mají i sáňkařská dráha a nepřeberné množství upravených zimních turistických stezek.

Stubai na Facebooku