Jste zde

Domů » Telfes im Stubaital

Zajímavá místa v Telfsu

Telfes s farním kostelem

Farní kostel (Pfarrkirche) v městečku Telfes byl v roce 1344 zasvěcen svatému Pankráci. Roku 1434 byl kostel rozšířen o tři oltáře. Bohužel zde v roce 1593 vypukl velký požár a v ohni se roztavily kostelní zvony. Později, v roce 1626, byla postavena dodnes stojící kostelní věž. Tuto věž zahrnul do stavby architekt Franz de Paul Penz a kostel v letech 1754 až 1755 zrekonstruoval.

Na nádherném místě, s výhledem na údolí Stubaital, se nachází známý ptačí park Greifvogelpark, kde můžete pozorovat velké ptáky – dravce pocházející z Evropy. Každý den v 15 hodin se zde koná prohlídka s průvodcem. Můžete se dozvědět mnoho zajímavých informací o životě těchto ptáků a také vidět jejich "leteckou přehlídku". Park je otevřen od poloviny května do konce října.

Budovu Widum v Telfesu nechal postavit místní farář Tangl v roce 1450, což je uvedené v místním katastru z roku 1627. Horní patro využíval k přespávání při lovu místní kníže a proto se ještě dnes jeden z pokojů jmenuje "Knížecí". Před Widumem nalevo od schodiště se nachází kámen s rokem 1698, sloužil jako pomůcka při šplhání na koně. Dům dnes bohužel není veřejně přístupný.

Telfes - Greifvogelpark

Stubai na Facebooku