Jste zde

Domů » Neustift im Stubaital

Zima v Neustiftu

Pohled na zimní vrcholky v okolí Neustiftu
Autor: Ristok

Neustift se nachází v zadní části údolí Stubaital, v nadmořské výšce 1000 metrů v blízkosti ledovcové oblasti. Hory v jeho okolí vytvářejí velkolepé kulisy. Ideální den vaší zimní dovolené jistě začnete výbornou snídaní v jednom z krásných hotelů, apartmánů nebo v horské chatě.

Lyžaři a snowboardisté mají na výběr ze čtyř krásných lyžařských středisek v údolí. Těsně nad městečkem láká velké i malé návštěvníky lyžařský areál Elfer se svoji nabídkou, která je sice malá, ale přesto uspokojí i ty náročnější. Na začátku údolí leží lyžařské svahy na vrcholku Serles u obce Mieders s nabídkou sjezdovek vhodných i pro rodiny s dětmi.
Nad Fulpmesem se nachází lyžařská oblast Schlick 2000 s 18 kilometry sjezdovek, které jsou vhodné především pro začátečníky a rodiny s dětmi. Velmi širokou nabídku pro zimní sporty najdete na ledovci Stubai, kde je přes 100 kilometrů sjezdovek všech stupňů obtížnosti.

Kolem Neustiftu si příjdou na své i běžkaři s rozsáhlou sítí běžkařských tras. Hodně zábavy na sněhu si můžete užít také při sáňkování nebo při putování na sněžnicích zasněženou zimní krajinou. Po aktivním sportovním dni se doporučuje návštěva zábavního centra s krytým bazénem a saunou.

Příjemným večerem jistě zase v Neustiftu zakončíte perfektní zimní den. Vychutnejte si odpočinek po dni plném zážitků v tomto tyrolském prázdninovém středisku.

Stubai na Facebooku