Jste zde

Domů » Zima

BIG Family na ledovci

Stubaiský ledovec v Rakousku

Ve sportovním sněhovém světě na ledovci Stubai, BIG Family Stubaier Gletscher, přímo u horní stanice kabinkové lanovky Gamsgarten, se toho pro ty nejmenší lyžaře nabízí skutečně hodně.

Po místním "rodinném světě" BIG Family Welt na Stubaiském ledovci vás provedou B.BIG und Mini B.

Kdo se chce na ledovci učit lyžovat, navštíví určitě BIG Family Kinder- a Jugend Ski-Camp. Patří k němu také Miniland, velká část Kinderlandu ("kouzelný koberec" 1, 2 a 3), stejně jako dětská restaurace BIG Family Kinderrestaurant.

Pro ty, kteří se sem vydají s rodiči nebo prarodiči, jsou volně přístupné v BIG Family Kinderlandu "kouzelný koberec" 4 a lyžařský kolotoč.

BIG Family Boardercross

Přímo u lanovky Murmelebahn si můžete vyzkoušet, jak zábavné je lyžování ve strmých zatáčkách a v boulích.

BIG Family Pistenbully

Akce pro ty, kteří chtějí vědět, jak pracuje sněžná rolba a chtějí se toho také zúčastnit. Muži od Pistenbully budou také vyprávět o své každodenní práci při zasněžováním a úpravě lyžařských svahů.

Koná se ve středu od 14:00 hodin, sraz je u lezecké ledové stěny na Gamsgartenu. Registrace je možná do úterního odpoledne v kiosku Gamsgarten, cena 2 €.

BIG Family Kinder- a Jugend Ski-Camp

Děti se v tomto případě naučí snadno lyžovat díky rovnému a oddělenému terénu, za pomoci vyškolených dětských lyžařských instruktorů.

Platí zde ale pro děti a mládež několik pravidel, která je nutno dodržovat během zimního pobytu na Stubaiském ledovci:

• děti mladší 10 let zde mohou lyžovat pouze za doprovodu alespoň jednoho z rodičů
• zařízení je určeno pro děti a mládež do 19 let
• na Kinderline mají malé děti přednost!

BIG Family Kindergarten

Dokonce i bez lyží je hraní ve sněhu zábavné. Pestrý program je připraven pro děti od 3 let s obědem a poledním spánkem. Rodiče mohou své ratolesti vidět přímo na svahu.

BIG Family Kinderrestaurant

Speciálně pro děti má B.BIG připravenou restauraci BIG Family Restaurant, protože po dopoledním lyžování vyhládne snad každému sportovci.

U pravého dětského stolu s dětským nádobím jsou denně připravena chutná jídla a nápoje, a to neomezeně. Polední hlídání včetně oběda s nápoji stojí 11 € u lyžařské školy Neustift Stubaier Gletscher.

Jídlo je připravováno vysloveně s ohledem na potřeby dětí a během prázdnin si tu ti nejmenší rozhodně pochutnají. Každý den je samozřejmě k jídlu něco jiného.

Když děti dojí, mohou opět vyrazit dovádět na sněhové pláně nebo třeba na lezeckou věž či soutěžit s ostatními dětmi v počítačových hrách.

BIG Family Home Stubai

Po vzrušujícím dni plném lyžování a radovánek na sněhu na Stubaiském ledovci ale zábava ještě zdaleka nekončí.V údolí totiž najdete tzv. Big Family Homes - ubytování v apartmánech a pokojích se spojovacími dveřmi pro rodiny s dětmi.

Je zde připraveno i malé překvapení, perfektní herna a pro ty děti, které jsou ještě příliš malé, dokonce i malá stolička, aby dosáhly třeba na umyvadlo. Dětské postýlky jsou k dispozici na vyžádání.

I strava se tu vaří speciálně pro děti zdravě a chutně, servíruje se v odpovídajících dětských porcích a za použití příslušného vybavení pro děti (dětské židličky). To vše dohromady určitě zajistí nezapomenutelnou rodinnou dovolenou v Rakousku.

Místo

Dolní stanice lanovky Murmelebahn, Neustift 46° 59' 50.9532" N, 11° 7' 21.8136" E
Location

Stubai na Facebooku