Jste zde

Domů » Léto

Dovolená na kolech

Rakouské městečko Neustift a údolí Stubaital
Autor: dodgyboat

To, co pro Stubai znamená v zimě lyžování, znamená v létě jízda na kole.

Bikearena v srdci Tyrolska nabízí četné stezky a trasy, kde můžete prozkoumat oblast na kolech.

Všichni rekreační i extrémní cyklisté si tady skutečně přijdou na své.

Rozsáhlá síť v údolí Stubaital s celkovou délkou 720 km nabízí dostatek prostoru opravdu pro všechny.

Všechny trasy jsou odpovídajícím způsobem značeny a interaktivní mapy, stejně jako QR kódy na tabulích, usnadňují orientaci v neznámém prostředí.

Silniční jezdci se určitě vydají po asfaltové cestě silnice Stubaier Bundesstrasse až ke Stubaiskému ledovci. Vyznavači adrenalin to zase pustí dolů na dvou singletrailech v Bikeparku Tirol v nedalekém údolí Wipptal.

Jízdní techniku si mohou začátečníci i pokročilí cyklisté vylepšit v Bike Akademii ve Fulpmesu, kterou vedou zkušení odborníci.

S elektrokoly se můžete vydat téměř všude, ale jen na osmi e-bike routách jsou instalovány speciální dobíjecí stanice a půjčovny.

Podél cyklostezek je také možno využít speciální ubytování pro cyklisty. To je přizpůsobeno jejich potřebám a nabízí nejen to "pravé" jídlo pro sportovce, ale i cyklosady pro opravy kol a myčku pro kola.

Při plánování cyklistického výletu přes Stubaital vám dobře a rádi pomohou místní bike-specialisté. Kromě odborných znalostí, přípravy nebo doprovodu rovněž poskytují informace o mimořádně krásných trasách pro cykloturistiku.

Speciální cyklistickou událostí je v regionu Stubai Bike Challenge. V celkem čtyřech závodech projedete celé údolí Stubaital, ale můžete absolvovat jen některé z nich.

MTB Stubai

Náročné tratě a prudké sjezdy umožňují nové změny pro každodenní cyklisty a ukazují rozmanitost horské cyklistiky v Tyrolsku.

Tyto trasy pro horská kola jsou v celém Stubaiském údolí vybudovány podle tyrolského modelu. To umožňuje snadnou navigaci a garantuje bezpečné cesty.

Bike Akademie Stubai Tirol

Akademie je integrována do 1. Adventureparku Tirol ve Fulpmesu a nabízí možnost naučit se všechny techniky jízdy pod odborným dohledem.

V parcouru se naučíte mnoho nových cvičení ze základů cyklistiky a získáte tak pocit větší bezpečnosti pro jízdu na horských kolech.

Cvičení jsou výzvou pro začátečníky i pokročilé jezdce, jízda na parcouru je ale povolena pouze v doprovodu průvodce.

Bikepark Tirol

Vy ještě neznáte Red Devil, Crazy Heart nebo The Wall? Pak je nejvyšší čas navštívit Bikepark ve Steinachu am Brenner. Jeho součástí jsou dvě výjimečné trasy (modrá a červená) a Slopestyle Area s překážkovou dráhou.

Nekonformní modrá freeridová trasa Crazy Heart je dlouhá asi 3 km a široká 1,5 metru, má step-up jumpy a northshores. Hledáte extrémní výzvu? Potom vyzkoušejte 2,5 km dlouhou trasu Red Devil s převýšením okolo 380 metrů.

Bikeschaukel Tirol

V tyrolských horách vznikl nápad vytvořit cyklistickou "houpačku", na které můžete v jednom kuse projet srdce Alp. Trasa je dlouhá více než 780 kilometrů a 15.000 z 32.000 výškových metrů můžete zdolat pomocí jedné z 22 lanovek.

Strmá stoupání a překonávání výškových metrů totiž nemají rádi všichni cyklisté, a tak rádi využijí lanovku, obzvláště když vede až na vrchol. Trasa vede z Nauders až k jezeru Walchsee.

1. singletrail - EinsEinser

V červenci 2016 byl otevřen první singletrail ve Stubaiském údolí pro cyklisty, který najdete u lanovky Elferbahn v Neustiftu. Je dlouhý cca 4 km a středně obtížný.

Kola vám zdarma, jednoduše a pohodlně nahoru přepraví lanovka pomocí speciálně instalovaného háku na kabince. Na úpatí singletrailu, u dolní stanice lanovky, je k dispozici myčka a cykloservis.

2. singletrail - ZweiZweier

Trail EinsEinser se stal oblíbenou atrakcí pro milovníky horských kol z celého Tyrolska a tak bude hned vedle v srpnu 2017 otevřen druhý singletrail. Bude dlouhý více než 6 km.

Místo

Dolní stanice lanovky Elferbahn, Neustift 47° 6' 39.2328" N, 11° 18' 44.442" E
Location

Stubai na Facebooku