Jste zde

Domů » Léto

Letní dovolená

Rakouský vodopád Grawa
Autor: Teta_Berta

Údolí Stubaital se představuje v letních měsících jako unikátní přírodní pokladnice. Svěží louky a mohutné třítisícovky vytvářejí opravdu neuvěřitelnou kulisu. Turistům slouží rozsáhlá síť skvělých turistických stezek a velké množství tradičních horských chat vysoko v horách. Horolezectví, paragliding, pěší turistika, cyklistika, běh, nordic walking, jízda na koni nebo prostě jen odpočinkové procházky. Každý si ve Stubaitalu najde vlastní vhodný program aktivit.

Před monumentální kulisou věčného sněhu Stubaiského ledovce leží obec Neustift, častý výchozí bod výletů pěších turistů. Doslova tyrolským turistickým rájem je okruh Stubaier Höhenweg, který vede uprostřed fascinující přírodní krásy a divukrásných přírodních scenérií Stubaiských Alp v Tyrolsku.
Můžete se vydat na některý z četných horských vrcholků nebo se přidružit k některé z mnoha skupin turistů a putovat společně od jedné horské chaty ke druhé.

U vodopádu Grawa, unikátního přírodního úkazu, se uzavírá první etapa turistické stezky Wilde Wasser Weg. Tato cesta otevírá výstup k jihozápadní straně majestátního vodopádu a končí velkolepým výhledem do okolí. Také vedle WildeWasserWegu objevíte ve Wilde Wasser Parku atraktivní přírodní vodní místa – Wilde Wasser Schauplätze. Jsou to místa vhodná pro nejrůznější slavnostní události, přírodní jeviště jako stvořená ke chvilce odpočinku.

Další turistické vysokohorské túry zvoucí k návštěvě v údolí Stubai jsou naučná stezka Schlickeralm, panoramatická stezka Schlick 2000, vyhlídková plošina Top of Tyrol, ledovcová stezka, lezecké výstupy a lezecká lanová centra. Stubaiské Alpy jsou známé zejména díky divoké a nedotčené horské přírodě. Horské hřebeny, údolí a horská jezera propůjčují svou obrovskou rozmanitostí, spolu se vskutku pestrou krajinou, Stubaiskému údolí vpravdě zvláštní kouzlo.

Místo

Vodopád Grawa 47° 0' 49.2696" N, 11° 11' 20.0004" E
Location

Stubai na Facebooku