Jste zde

Domů » Zima

Olympijský trénink

Snowpark Moreboards Stubai Zoo - rampa

Ty nejlepší tréninkové podmínky pro olympijské hry 2014 panují ve snowparku Moreboards Stubai Zoo. Mezinárodní hvězdy slopestylu trénují na Stubaiském ledovci v Rakousku.

V únoru 2014 se poprvé stane olympijským sportem slopestyle. Od 21. října do 17. listopadu 2013 tak mohli při Stubai Prime Park Sessions za těch nejlepších podmínek trénovat nejlepší světoví lyžaři stylu freeski a snowboardisté, kteří se tak mohou skvěle připravovat na nadcházející zimní olympijské hry.

Po tuto omezenou dobu byl Stubaiský ledovec se svým snowparkem Moreboards Stubai Zoo výchozím bodem mezinárodní scény freeski a snowboardingu.

Cílem organizátorů ve spolupráci se správou Stubaiského ledovce a svazem Stubai Tirol byl nabídnout těm nejlepším slopestylovým závodníkům z celého světa ty nejlepší podmínky k závěrečné přípravě na zimní olympijské hry 2014 v ruském Soči, a také na Světový pohár a X-Games.

Díky skvělému počasí, které na ledovci panovalo, si sportovci mohli užívat jeden velký 3-kickerline a mnoho jibů. Nadšení diváci mohli během dvou týdnů v akci vidět celkem 36 účastníků z Norska, Švédska, Švýcarska, Rakouska, Německa, Belgie, Kanady a také z Islandu.

Celá elita slopestylu se připravovala právě na Stubaiském ledovci pro svůj start na nadcházejících zimních olympijských hrách: Seppe Smits (Belgie), Ethan Morgan (Německo), Silje Norendal (Norsko), Sebbe De Buck (Belgie), Jan Scherrer a Kai Mahler (Švýcarsko), Emma Dahlström a Oscar Wester (Švédsko), Dara Howell (Kanada), Anna Gasser (Rakousko) a mnoho dalších.

Mimo jiné patřil mezi nejlepší Triple Cork 1440 od Gjermunda Braatena z Norska. Ten o snowparku říká: "Park je super a kicker je každý den perfektně upravený". Ani jeho bratr Øystein Braaten za ním s triply v žádném případě nezaostával.

Stubaiský ledovec hostil již druhou tréninkovou sezónu také rakouský národní tým freeski & snowboardingu. I Dennis Ranalter, rodák z místního městečka Neustift, tady bude spolu s rakouským lyžařským týmem usilovat o zdokonalení svých schopností v disciplíně slopestyle.

Speciálně na předolympijský trénink bylo zaměřeno veškeré úsilí místních organizátorů. Park-Setup byl navržen tak, aby co možná nejvíce vyhovoval potřebám sportovců a zahrnoval podmínky, které budou panovat v průběhu olympijských závodů ve slopestylu.

Kromě velkého trojitého kickerlinu a jedné kicker in bag mohli sportovci využívat také různé jib-features. Ještě nikdy neměla celá světová špička takovou příležitost ke zdokonalování svého umění v účelově vybudovaném parku, kde se koncentruje na jednom místě tolik vhodných tréninkových možností.

Dokonce i hosté snowparku mají prospěch z vylepšení infrastruktury parku a z investice do přestavby zdejší Pro-Line. Od slavnostního otevření snowparku MOREBOARDS Stubai, 18. - 20. října 2013, je celý Setup in Shape plně k dispozici veřejnosti.

V nadcházejících týdnech byl Pro-Park otevřen denně od 12:00 hodin volně pro veřejnost a k tomu je ještě navíc v provozu Medium-Park na opačné straně Gaisskarfernerského lyžařského vleku.

Místo

Lanovka na Stubaiský ledovec 47° 0' 38.2356" N, 11° 9' 18.18" E
Location

Stubai na Facebooku