Jste zde

Domů » Fulpmes im Stubaital

Schlick 2000 v zimě

Schlick 2000  - krajina

Lyžařský ráj ve Stubaitalu, to je Schlick 2000, vzdálený jen 15 minut od Innsbrucku. Moderní lanovky vás vyvezou až do fascinujícího horského světa pohoří Kalkkögel. Z Kreuzjochu se můžete vydat do vysokohorského zasněženého údolí, položeného nad městečky Fulpmes a Telfes. Připraveno je zde na 25 km sjezdových tratí, pro začátečníky i pokročilé (16 km modrých sjezdovek, 8 km červených a 1 km černých).

Areál Schlick 2000 nabízí také téměř 2,6 km dlouhý sjezd do údolí, lákající každý rok lyžaře a snowboardisty. Snowboardisté ​​najdou svůj ráj ve funparku u sjezdovky Sennjochpiste, který je každoročně udržován ve spolupráci se zkušenými snowboardovými profesionály.
Pro freeridery je určena trasa z Kreuzjochu ke střední stanici lanovky Froneben.

Jako první lyžařské středisko v Tyrolsku zavedl skiareál nový skiline systém. Na skipas se ukládá součet zdolaného převýšení při celodenním lyžování. Večer pak dostanete u spodní stanice lanovky nebo on-line přes internet vyhodnocení na základě diagramu, s údaji o převýšení, počtu použití vleků a sjezdovek.

3,5 km dlouhá okružní běžkařská trasa vede podél Schlickerbodenu přes modřínové a borové lesy, po celou sezónu nabízí jistotu sněhu. Ke stopě se dostanete z dolní stanice kabinkovou lanovkou Sektion I na Froneben. Pak se buď pěšky, nebo zkušeně na běžkách dostanete k trase Schlickeralm.

Kreuzjoch je také známý jako startovní místo všech milovníků paraglidingu a závěsného létání. Nejen výškový rozdíl 1.200 metrů a nádherný výhled fascinuje začátečníky i zkušené piloty. Údolí Stubaital je také dobře známé pro jeho vynikající termiku.

Za hodinu pěšky nebo během pár minut kabinkovou lanovkou se dostanete na Froneben, a pak ještě další hodinu trvá pěší cesta na Schlickeralm, k horské restauraci Alpengasthof v nadmořské výšce 1.616 m, uprostřed lyžařského areálu. Odsud již vede sáňkařská dráha o délce 3 km, která je 1x týdně i uměle osvětlená.

Je jedno, jestli se vydáte na snowboard nebo na lyže, využijete nabídky sáňkování, paragliding nebo běžky. Schlick 2000 nabízí také tyrolské après-ski na deseti horských chatách a v mnoha barech.
Dovolená ve Stubaii je pro zimní radovánky jako stvořená.

Místo

Schlick 2000 47° 9' 20.1924" N, 11° 20' 38.9544" E
Location

Stubai na Facebooku