Jste zde

Domů » Léto

Turistika a horolezectví

Vrcholek Ruderhofspitze
Autor: keichwa

Rakouské údolí Stubaital se představuje v letních měsících jako unikátní přírodní pokladnice. Svěží louky a mohutné třítisícovky vytvářejí opravdu neuvěřitelnou nádhernou přírodní kulisu. Horolezectví, paragliding, pěší turistika, cyklistika, běh, nordic walking, jízda na koni nebo prostě jen odpočinkové procházky – každý si tady jistě najde to své, vlastní vhodný program aktivit.

Turisté mohou využít rozsáhlou síť skvělých turistických stezek a navštívit na nich velké množství tradičních horských chat, kde si dozajista užijete dostatek dobrodružství vysoko v horách.

Před monumentální kulisou věčného sněhu Stubaiského ledovce leží městečko Neustift, výchozí bod výletů pěších turistů, a doslova tyrolský turistický ráj. Trasa Stubaier Höhenweg vede uprostřed fascinující přírodní krásy a divukrásnými přírodními scenériemi Stubaiských Alp v Tyrolsku. Podél tichých horských potoků a bublajících vodních pramenů dojdete až k burácejícím vodopádům.

Můžete se vydat na některý z četných horských vrcholků nebo se přidružit k některé z mnoha skupin turistů a putovat společně od jedné horské chaty ke druhé. Ve Stubaiském údolí ihned podlehnete velkolepým přírodním divům na turistické stezce Stubaier Höhenweg.

Stubaiské Alpy jsou známé zejména díky divoké a nedotčené horské přírodě. Horské hřebeny, údolí a horská jezera propůjčují svou obrovskou rozmanitostí, spolu s pestrou krajinou, Stubaiskému údolí opravdu zvláštní kouzlo.

U vodopádu Grawa, unikátního přírodního úkazu, se uzavírá první etapa turistické stezky "Wilde Wasser Weg". Tato cesta otevírá výstup k jihozápadní straně majestátního vodopádu a končí velkolepým výhledem do okolí. Ve Wilde Wasser Parku objevíte atraktivní přírodní vodní místa vhodná pro nejrůznější slavnostní události, jakési přírodní jeviště a místa jako stvořená ke chvilce odpočinku.

S téměř stovkou "třítisícovek" nabízejí Stubaiské Alpy opravdu nepřeberné množství vysokohorských túr. Daunkogl, Zuckerhütl, Ruderhofspitze nebo třeba i dvoudenní "Špagetová túra" přes hned tři nejvyšší vrcholy, to je jen málo ze Stubaiských tras.

Další vysokohorské túry:

• Naučná stezka Schlickeralm
• Panoramatická stezka Schlick 2000
• Vyhlídková plošina Top of Tyrol
• Ledovcová stezka

Ve Stubaitalu, údajně nejkrásnějším údolí v Tyrolsku, naleznou zájemci o horolezectví skvělé podmínky. Najdete zde několik lezeckých a horolezeckých stěn, které vás dozajista vtáhnou do přímo fascinujícího světa lezení po horách.

Horolezectví se tady objevilo zhruba před třiceti lety a dnes si lze jen stěží představit, jak obrovské popularity tady dosáhly ocelovým lanem jištěné výstupy. Ale je nutné obzvlášť zdůraznit, že vaše první lezení byste měli absolvovat pouze pod dohledem a za vedení zkušeného horského vůdce.

Ovšem vůbec nejlepším začátkem vaší dovolené bude, když se zastavíte v místní kanceláři horských průvodců, kde si můžete naplánovat vaši cestu do detailů a informovat se zde také o předpovědi počasí.

Místo

Ruderhofspitze 47° 2' 22.3908" N, 11° 8' 42.2196" E
Location

Stubai na Facebooku