Jste zde

Domů » Léto

Ledovec Stubai v létě

Stubaiský ledovec

Na konci údolí Stubaital se dostanete z dolní stanice Mutterberg kabinkové lanovky na ledovec Stubai. Tady si mohou lyžařští nadšenci užívat svůj oblíbený sport i v létě. Lanovka vás vyveze až do nadmořské výšky 3333 metrů nad mořem, kde budete mít ideální podmínky pro sjezdové lyžování v letních měsících.

Pokud nechcete jen lyžovat a chcete si odpočinout na sluníčku, udělejte si výlet přes ledovec Stubai. Unikátní zabezpečená trasa vede od horní stanice lanovky Eisgrat v nadmořské výšce 2900 metrů až k Jochdohle, nejvýše položené restauraci v Rakousku (3150 m.n.m.). Stezka je vhodná i pro rodiny s dětmi, procházka trvá asi 1 hodinu.

Každý, kdo by si chtěl také trochu užít horolezectví, může zamířit na Fernau. Nejlepší cestou bude, když pojedete lanovkou do střední stanice kabinové lanovky Fernau. Poblíž chaty Dresdnerhütte najdete vstup k horolezecké trase, nicméně se doporučuje pouze pro zkušené horolezce.

Další krásná vyhlídka je na vrcholu Kleine Isidor. Na tento 3200 metrů vysoký vrchol se dostanete asi za 20 minut od restaurace Jochdohle. Pro bezpečnost turistů a pro ty, kteří tento region příliš neznají, jsou během léta pořádány túry po ledovci s průvodcem a také horolezecké túry se zkušenými horskými průvodci.

Ledovec Stubai

Stubai na Facebooku