Jste zde

Domů » Léto

Schlick 2000 - turistické trasy

Schlick 2000 - turistické trasy

Schlick 2000 je turistický ráj pro milovníky přírody a horolezce. Pouhých 20 minut jízdy autem od Innsbrucku si najde každý turista trasu podle svých představ. Děti a rodiny láká především dětské horolezecké centrum nebo pěší turistika.

Přírodní naučná stezka vhodná pro rodiny s dětmi i pro kočárky vede z horní stanice lanovky Kreuzjoch na horskou pastvinu Schlicker Alm přes borové lesy a kosodřevinu. Tady si děti při procházkách osvojí základní znalosti jako poznávání jedlové šišky, mechů, kůry nebo větviček a poté si mohou své dovednosti otestovat formou hry při různých zastaveních. Pro zkušené horolezce jsou v areálu Schlick 2000 lezecké stěny, které dosahují stupně obtížnosti až C.

Jezero Speichersee u Waxecku se nachází v malebné oblasti a je obklopeno úchvatnou horskou scenérií. Z této vodní nádrže se vyvinula krásná rekreační oáza pro letní dovolenou. V okolí můžete také podniknout mnoho různých pěších túr. Pro děti je zde mimo jiné prolézačka, visutý most a mnoho dalších atrakcí. Na konci cesty jsou vodní bazénky s osvěžující horskou vodou a rozlehlým hřištěm u horské chaty Schlickeralm.

Podél cesty kolem kaplí, která je starou poutní stezkou, můžete obdivovat patnáct malých kaplí z 18. století s barevnými obrazy. Poslední část stezky vede k pramenu Waldraster Quelle. Pravotočivé pramenité vodě jsou přisuzovány léčivé vlastnosti a pramen je zavalen kanystry poutníky, kteří zde čerpají vodu.

Z vrcholu plošiny "TOP OF TYROL" v nadmořské výšce 3210 metrů nad mořem se dostanete za 20 minut k Jochdohle, k nejvýše položené restauraci v Rakousku. Z Jochdohle vede dále stezka po ledovci dolů až k horní stanici lanovky Eisgrat. V zimě se tu prohánějí po sjezdovkách lyžaři, v letních měsících pochodují turisté po věčném ledu.

Schlick 2000 - turistické trasy

Stubai na Facebooku