Jste zde

Domů » Léto

Schönberg

Rakouské městečko Schönberg

Malebná obec Schönberg leží v nadmořské výšce 1000 m.n.m., na úpatí idylického údolí Stubaital. Toto středisko, vzdálené jen 10 minut jízdy autem od Innsbrucku, je velmi oblíbeným místem u turistů. Můžete si zde jak bezvadně odpočinout, tak se také pobavit v okolních střediscích Mieders, Telfes, Fulpmes nebo Neustift, která zajišťují dostatek nabídek pro odreagování, kdy zapomenete na starosti všedních dní.

V impozantních Stubaiských Alpách na vás čekají nekonečné kilometry turistických tras, kdy můžete při procházkách nádhernou krajinou pozorovat ničím neporušenou přírodu a nechat působit léčivou sílu ticha a čerstvého vzduchu na svůj organizmus. Můžete podnikat velmi rozmanité výšlapy po zelených pastvinách, panoramatických trasách nebo přímo na ledovci. Můžete podniknout okružní turistické cesty nebo náročné horolezecké výpravy, každý si zde přijde na své a podle svého uvážení a fyzických sil "pokoříte" Alpy.

Oblíbeným turistickým cílem je 3200 m vysoký vrchol "Kleine Isidor", na který se dostanete z horské restaurace Jochdohle na ledovci Stubai za pouhých 20 minut.
Kromě toho se nabízí možnosti nordic walkingu, mountainbikingu nebo paraglidingu a kdo by nechce oželet lyžování ani v létě, ten se může vydat na ledovec.

Stubai na Facebooku