Jste zde

Domů » Zima

Steinach am Brenner

Steinach am Brenner

Obec Steinach am Brenner se nachází na cestě do Jižního Tyrolska v Itálii a leží v nadmořské výšce 1050 m. Najdete ji asi 20 km od střediska Fulpmes a 30 km od města Innsbruck, v severní části údolí Wipptal a v blízkosti Brennerského průsmyu.

Steinach je často nazývaný také jako "Město trhů". První písemné zmínky o této obci pocházejí z roku 1242 a obec získala svůj název od "mnoha kamenů". Byla také domovem nebo rodištěm několika slavných osobností, např. důležitého malíře 18. století Martina Knollera nebo Heini Messnera, vítěze prvních závodů Světového poháru v lyžařské historii.

Díky napojení na železnici Brennerbahn a na brennerskou dálnici se sem dostanete opravdu snadno. Místo i jeho okolí vám pak díky své pestré letní a zimní nabídce poskytne všechny výhody rekreačního střediska. Lanovky Bergeralmbahnen vás bezpečně a pohodlně dovezou až do nadmořských výšek 1 600 - 2 200 m, a vy pak můžeme rovnou vyrazit přímo k mnoha turistickým stezkám, horským loukám a k horským chatám.

V obci samotné naleznete i střelnici, venkovní bazén a fotbalová či tenisová zařízení, abyste si řádně zpestřili svou dovolenou. A nesmíme zapomenout ani na typické tyrolské pokrmy nabízené v místních restauracích. Doporučuje se ochutnat např. oblíbené "ravioli", což jsou knedlíky se špenátovou nebo houbovou náplní, které jsou skutečně vynikající.

V chladném ročním období začíná sezóna zimních sportů. Ski & Sport - Arena Bergeralm se rozprostírá v nadmořské výšce 1 000 - 2 200 m a poskytuje svým návštěvníkům 25 km sjezdových tratí. Jedinečné panorama Wipptalu tady máte zadarmo. Lyžuje se zde pravidelně každý rok od listopadu do dubna a místní lyžařské tratě se dokonce i honosí "Tyrolskou lyžařskou pečetí", což znamená, že svahy jsou vhodné jak pro začátečníky, tak pro zkušené lyžaře. Snowboarďáci si přijdou na své ve Funparku Bergeralm, kde se pořádají dokonce i národní a mezinárodní soutěže.

Tip: Na okružní cestě obcí můžete obdivovat několik zajímavých budov! Budova soudu byla kdysi loveckým zámečkem císaře Maxmiliána, je tady i několik vil z přelomu 19. a 20. století a vedle barokního farního kostela s mohutným dvojvěžovým průčelím, dominanty centra obce, se nachází ve Steinachu ještě i několik malých kapliček.

Místo

Steinach am Brenner 47° 5' 34.6092" N, 11° 28' 2.4312" E
Location

Stubai na Facebooku