Jste zde

Domů » Léto » Turistika

Stubaier Höhenweg, 1. část

Část turistické trasy Stubaier Höhenweg

Stubaiské údolí je kromě jiného také výchozím bodem pro milovníky prvotřídní pěší turistiky. Turistická trasa Stubaier Höhenweg vede uprostřed vskutku fascinující přírodní krásy a nádherných přírodních scenérií Stubaiských Alp, a je dlouhá asi 120 km. Tato známá trasa vede podél potoků, tichých bublavých pramenů, ale i kolem burácejících vodopádů.

Stubaiské Alpy se mohou pochlubit divokou a nedotčenou horskou přírodou. Horské hřebeny a horská jezera propůjčují tamní krajině opravdu jedinečnou rozmanitost a svou typickou pestrostí tak utvářejí zvláštní kouzlo. Trasa vede téměř vždy přes vysokohorský terén v nadmořské výšce 2 000 až 3 000 metrů. Trasa je navržena jako okružní, která začíná a končí v městečku Neustift im Stubaital. Začátek a konec si ale můžete zvolit i z jiných míst, například z městečka Fulpmes.

Ať už chcete zažít na vlastní kůži nějaký opravdu velký turistický výšlap, třeba zdolat sami nějaký vrcholek, navštívit horské jezero nebo podniknout nějaké putování ve skupině od chaty k chatě, snadno podlehnete kráse přírodních divů turistické trasy Stubaier Höhenweg. Ta vede po okružní cestě kolem devíti horských chat ve Stubaiském údolí.

Okružní trasa Stubaier Höhenweg se dá rozdělit na několik etap. Jako záchytné body této turisticky známé trasy jsou například horské chaty Starkenburg, Franz-Senn, Neue Regensburger, Dresdner, Sulzenau, Nürnberger a Bremer Innsbruck.

Potřeba času na úsek mezi chatami Starkenburger Hütte (2 229 m) a Franz Senn Hütte (2 147 m) je asi 6 hodin. Na této etapě není až zas tak výrazný výškový rozdíl. Po celé trase této tyrolské vysokohorské stezky lze obdivovat nádherné panorama hlavního hřebene pohoří Stubai. Často budete přecházet vysokohorské pastviny tzv. almy, nicméně je třeba mít neustále na paměti, že při pěší turistice v Tyrolsku je nezbytné věnovat vekou pozornost doslova každému kroku.

Na úsek mezi horskými chatami Franz Senn Hütte a Neue Regensburger Hütte (2 286 m) je zapotřebí asi 4 hodiny. Tato trasa s přechodem přes Schrimmennieder je jednou z nejkratších a nejlehčích, kterou si můžete během vaší rodinné dovolené vybrat. Výlet na Basslerjoch, spojený s nádherným výhledem, stojí rozhodně za to.

Místo

Chata Franz Senn Hütte 47° 5' 5.946" N, 11° 10' 8.6808" E
Location

Stubai na Facebooku