Jste zde

Domů » Zima

Lyžování pro celou rodinu

Stubaiský ledovec v zimě
Autor: E rock

Rakouské údolí Stubaital má mnoho nabídek, které jsou speciálně určené pro rodiny s dětmi. Ti nejmenší se tady mohou naučit lyžovat společně s maskoty B.BIG Stubaiského ledovce a BIG Ron lyžařského areálu Schlick 2000. Kromě toho získají děti do deseti let skipas zdarma (v doprovodu platícího rodiče).

Lekce v lyžařských školách BIG Family se vyznačují svou vysokou úrovní, odbornými znalosti a spoustou zábavy pro malé lyžaře. Není divu, že Stubaital získal již několik ocenění za svou rodinnou přívětivost.

BIG Family Stubaier Gletscher

V barevném světě zimních sportů na ledovci Stubai, přímo u horní stanice lanovky Gamsgarten, je toho pro děti připraveno opravdu hodně. Kdo se chce tady naučit lyžovat, může navštívit BIG Family Kinder- a Jugend Ski-Camp. Všichni účastníci mohou využívat celý Miniland a velkou část Kinderlandu (kouzelný koberec 1, 2 a 3), stejně jako BIG Family dětskou restauraci.

Pro všechny ty děti, které jsou na sjezdovkách s rodiči nebo prarodiči, jsou pak volně přístupné v BIG Family Kinderlandu kouzelný koberec 4 a lyžařský kolotoč. Přímo u lanovky Murmelebahn si můžete vyzkoušet, jak zábavné je lyžování ve strmých zatáček a vlnách, na BIG Family Boardercrossu.

Pro ty, kteří chtějí vědět, jak funguje sněžná rolba (Pistenbully), a chtěli by se na ní také svézt, je určené BIG Family Pistenbully-Reiten. Muži od místních lanovek vyprávějí o své každodenní práci při umělém zasněžování a úpravě sjezdovek. Poplatek činí asi 2 €.

V BIG Family Kinder- a Jugend Ski-Campu se vaše děti naučí s vyškolenými lyžařskými instruktory snadno lyžovat a to formou zábavy. V nabídce jsou 1- i více denní lyžařské kursy.

Extra pro děti byl zřízen speciální BIG Family Kinderrestaurant. U dětských stolečků je denně připraveno pro děti dobré jídlo a pití. Lyžařští instruktoři přitom dohlížejí na ty nejmenší. Polední hlídání s oběděm stojí 11 € (u lyžařské školy Neustift Stubaier Gletscher).

Ale i rodiče těch dětí, které nelyžují, si mohou bez svých ratolestí vyrazit na sjezdovky. Je totiž v BIG Family Kindergarten připraven pestrý program pro všechny děti od 3 let s obědem a spánkem. Přímo u sjezdovky pak rodiče mohou vidět své děti, jak si hrají. Otevřeno je denně od 8:45 do 16:00 hodin, cena za půlden (max. 3,5 hodiny) je 25 €, cena za celý den pak 35 € (včetně oběda, ovoce a nápojů).

BIG Family Skizentrum Schlick 2000

Ve veselém světě BIG Ron’s Kinderland snadno a hravě naučí vaše děti lyžovat kvalifikovaní lyžařští učitelé, na cvičné louce Schanzlin. O všechny děti od 3 měsíců se dobře postarají v BIG Ron’s Spiel- a Aufwärmstube, u střední stanice lanovky Froneben.

Je zde k dispozici jídelna s obědem, samostatná ložnice, stejně jako přebalovací pulty. Otevírací doba je neděle až pátek od 9:30 do 15:30 hodin, v sobotu je zavřeno (kromě Vánoc). Cena za ½ den je 20 €, za celý den 30 €. Oběd stojí 7 €.

Velmi dobře vybaven pro děti a jejich jídelní nároky je dětský stůl BIG Ron’s Kindertisch na horské chatě Bruggeralm. I tady na ně dohlédnou lyžařští instruktoři. Polední dozor včetně oběda si můžete objednat v lyžařské škole Stubai Tirol.

Místo

Gamsgarten, Neustift im Stubaital, Rakousko 47° 0' 38.2356" N, 11° 9' 18.18" E
Location

Stubai na Facebooku