Jste zde

Domů » Zima

Ledovec Stubai - Alpinzentrum

Stubai, Rakousko
Autor: aLindquist

Alpinzentrum Stubai se nachází v blízkosti horní stanice lanovky Gamsgarten. Lezení na ledovcovou věž, výcvikové zařízení při zasypání lavinou anebo "Flying Fox" se postarají o zábavu, když vás už klasické zimní sjezdovky přestanou bavit.
Otevřeno je každý pátek 10.00 - 15.00 hodin (od listopadu až do dubna) a to pod dohledem certifikovaného horského průvodce. Vstup je ale na vlastní nebezpečí.

20 m vysoká věž pro lezení v ledu má stupeň obtížnosti VI a je skutečnou výzvou pro každého milovníka lezení. V závislosti na počasí a sněhových podmínkách je otevřená od prosince do března. Lezeckou výstroj si můžete zapůjčit ve sportovních potřebách.

Stanice Pieps A.R.T. (avalanche rescue training - lavinový záchranářský trénink) je technicky vybavené zařízení pro výcvik hledání obětí pod lavinou s lavinovým vyhledávačem LVS a lavinovou sondu.

Na atrakci Flying Fox budete "létat" vysoko nad lyžařským areálem, má délku 200 metrů a zažijete při ní skutečně dech beroucí zážitek.

Absolvovat můžete také výškový trénink - 2 km dlouhou trasu na Gamsgarten s výškovým rozdílem 60 m. Od ledovcového jezera směrem na Wilde Grub'n a zpět (podle sněhových podmínek je to možné již od listopadu).

Stubai na Facebooku