Jste zde

Domů » Léto

Letní akce 2015

Genuss Abend

Místo: Neustift, Stubaiský ledovec

Termín: 14. srpna 2015

Zážitkový večer "Genuss Abend" s pěší túrou po trase WilderWasserWeg začíná občerstvením v restauraci Eisgrat. Díky prodloužené provozní době (v těchto dnech jezdí lanovka Eisgratbahn až do 19:30 hodin) si můžete barbecue u horní stanice Eisgrat určitě užít. Bude vás při tom hudebně bavit duo "Atze a Kurt".

Následně můžete posíleni vyrazit na zajímavou noční túru do údolí.

Pro jízdu lanovkou nahoru platí normální tarif Stubaier Gletscherbahn, zároveň jsou platné karty Freizeitticket a Stubai Super Card. Od 16:00 hodin je vstup do ledové jeskyně zdarma.

Pro hosty, kteří přijedou během dne veřejnou autobusovou dopravou, jsou k dispozici dvě speciální jízdy (v 19:15 a 19.30 hodin) z dolní stanice Stubaier Gletscher do výchozího bodu zážitkové pěší trasy.

Pozor, nefunguje žádná pravidelná linka z údolí nahoru a zpáteční transfer k parkovišti Gletscher. Bezplatný kyvadlový autobus odveze účastníky na konci akce "Genuss Abend" zpět do stubaiských středisek.

Není třeba žádná předběžná přihláška, trasa začíná u mostu Raffein Brücke v 19:30 hodin a celá akce končí cca ve 22:30 hodin.

Západ slunce s barbecue

Místo: Neustift, Stubaiský ledovec

Termín: 24. srpna 2015

Přechod mezi dnem a nocí je obzvláště na ledovci jedinečným zážitkem. I vy se můžete zúčastnit této akce při západu slunce 24. srpna. Navíc vám bude vysvětlen i význam slunce pro ledovec.

Tento jedinečný večer na ledovci v nadmořské výšce 3.210 metrů na vyhlídkové platformě Top of Tyrol bude hudebně doprovázen zvuky alpských rohů. Poslední jízda lanovkou k horské restauraci Eisgrat se uskuteční v 18:00 hodin.

O potěšení vašich žaludků bude postaráno velkým grilovacím barbecue od 17:30 hodin na terase restaurace. Provozní doba gondolové lanovky bude prodloužena do 22:00 hodin.

Program:

15:37 hodin - východ měsíce podle rakouské meteorologické agentury ZAMG, poté informační hodina se zaměstnancem Stubaier Gletscher, soumrak za doprovodu klasické hudby na Top of Tyrol

18:00 hodin - poslední jída lanovky Schaufeljoch k horní stanici Eisgrat

od 17:30 hodin - BBQ při západu slunce s hudbou od tria Reného Schützenhofera na terase restaurace Eisgrat

19:53 hodin - západ slunce podle agentury ZAMG

22:00 hodin - konec akce a jízda dolů gondolovou lanovkou Eisgrat

Není třeba žádná předběžná přihláška, pro jízdu lanovkou platí běžný tarif Stubaier Gletscherbahn, zároveň jsou platné karty Freizeitticket a Stubai Super Card.

ORF Sommerfrische

Místo: Neustift, Stubaiský ledovec

Termín: 7. září 2015

V pondělí 7. září zve ORF Radio Tirol již potřetí k akci Sommerfrische na ledovci Stubai. Připojte se i vy a objevte ledovec s následujícím programem:

Ledová jeskyně - svět věčného ledu. 30 metrů pod sjezdovkou se nachází 200 m dlouhý okruh - úchvatný výletní cíl pro celou rodinu.

Vyhlídková plošina Top of Tyrol 3.210 m - velkolepé umístěná platforma nabízí úchvatné panorama a výhled přes Stubaiské Alpy až na Dolomity. Od 12.00 hodin vám horští profesionálové každou hodinu podají bližší informace k okolnímu světu 109 "třítisícovek" a umožní bližší pohled do života ledovce.

Také pro děti a mládež od 4 do 14 let nabízí BIG Family Stubai Sommer Club od 12:00 do 15:00 hodin dětský program s ledovcovým kvízem, honbou za pokladem, horolezeckou věží, a ještě mnohem více.

Místo

Horní stanice lanovky Eisgrat 46° 59' 13.614" N, 11° 6' 53.7156" E
Location

Stubai na Facebooku