Jste zde

Domů » Neustift im Stubaital

Letní dovolená v Neustiftu

Rakouské údolí Stubaital - okolí Neustiftu
Autor: Fozzman

Prožijte v Neustiftu nádhernou dovolenou uprostřed tyrolských hor, v krásném údolí Stubaital, na úpatí známého stubaiského ledovce. To vám umožní také tyrolská pohostinnost, příjemné apartmány, útulné chaty nebo pohodlné hotely.

Obec se nachází v zadní části údolí a za ním se tyčí impozantní vrcholky jako Pfaff, Zuckerhütl nebo Freiger. Krásná horská krajina je ideální pro pěší turistiku nebo pro výlety na horském kole. Vysokohorská stubaiská stezka začíná a končí v Neustiftu. Můžete po ní putovat i více dní, jelikož její celková délka činí 120 kilometrů. Vede výhradně v oblasti přírodní rezervace a vy také můžete putovat od horské chaty k chatě, kde se můžete nechat hýčkat regionálními specialitami.

Nedaleko od obce, na konci údolí, se dostanete z dolní stanice v Mutterbergu kabinkovou lanovkou na ledovec Stubai, až do nadmořské výšky 3333 metrů. Tady si můžou i v létě užívat nejen lyžaři a snowboardisté svého koníčka.

Zajímavostmi v Neustiftu a jeho okolí jsou například kostel Sv. Jiří (druhý největší kostel v Tyrolsku), vlastivědné muzeum "Forsterhaus", vodopád Grawa a mnoho dalšího.

Stubai na Facebooku