Jste zde

Domů » Fulpmes im Stubaital

Léto ve Fulpmesu

Léto a turistika ve Fulpmes

Stubaiské středisko Fulpmes nabízí mnoho speciálních aktivit, například nádherné panoramatické jezero, turistiku na boso, naučné stezky, opičí lanovou dráhu, kovářské muzeum, muzeum betlémů a panenek, dětský svět Ronny Kinderland a mnoho dalšího.

Na konci údolí Stubaital se dostanete kabinovou lanovkou Mutterberg na ledovec Stubai, lanovka vás vyveze až do nadmořské výšky 3333 metrů nad mořem. Tady mohou lyžařští nadšenci provozovat svůj oblíbený sport i v létě, protože zde najdou sjezdovky, které jsou v provozu i v letních měsících.

Pokud nechcete lyžovat a chcete si na vysokohorském slunci odpočinout, projděte se cestou přes ledovec Stubai. Unikátní trasa vede zabezpečenou stezkou od horní stanice lanovky Eisgrat v nadmořské výšce 2900 metrů nad mořem k Jochdohle, nejvýše položené restauraci v Rakousku (3150 m.n.m.). Stezka je vhodná i pro rodiny s dětmi, cesta trvá asi 1 hodinu.
Další krásnou vyhlídkou je Kleine Isidor. Na tento vrchol vysoký 3200 metrů se dostanete asi za 20 minut z Jochdohle.

Kdo by si chtěl vyzkoušet další alpský sport, může vylézt na Fernau. Nejlépe se tam dostanete, pokud pojedete kabinovou lanovkou až do střední stanice Fernau. Poblíž chaty Dresdnerhütte najdete výchozí bod pro horolezeckou trasu, ale doporučuje se pouze pro zkušené horolezce.

Lanovka na ledovec Stubai

Stubai na Facebooku