Jste zde

Domů » Zima

Lyžařské areály v údolí Stubaital

Lyžařské areály v údolí Stubai

Tyrolské údolí Stubaital nabízí čtyři lyžařská střediska, z toho jedno z nich je největším celoročním lyžařským areálem v Rakousku.
Když přijedete po dálnici do stubaiského údolí, dostanete se do prvního skiareálu u městečka Mieders, s lyžařskými vleky pod vrcholkem Serles. Tady najdete 7 km sjezdovek, které jsou vhodné pro rodiny s dětmi.

Na druhé straně údolí se pak u obce Fulpmes nachází lyžařský areál Schlick 2000 s 18 kilometry sjezdovek. Také tady jsou rozmanité sjezdovky různých stupňů obtížnosti. Nabídka míst, kde můžete lyžovat, je opravdu široká, od lyžování na strmých svazích, přes sjezdy lesem až po široké pohodové sjezdovky.

Dále směrem do údolí pak následuje lyžařské středisko Elfer nad obcí Neustift, kde najdete celkem 7 km sjezdovek. Tady jsou sjezdovky určené spíše pro zkušenější lyžaře.
Na konci údolí se dostanete k hlavnímu lákadlu v údolí Stubaital. K sjezdovkám pod vrcholkem Schaufelspitze na ledovcích Daunferner, Eisjochferner, Gaiskarferner, Fernauferner a Windachferner.

Rozlehlé sjezdovky jsou zde převážně lehké (především v horní části této oblasti) nebo středně těžké (např. sjezd k prostřední stanici lanovky u horské chaty Dresdnerhütte). Opravdu zkušení lyžaři mohou zaměnit sjezdovky za značené lyžařské trasy (Skiroute).

Lyžařské areály v údolí Stubai

Stubai na Facebooku