Jste zde

Domů » Neustift im Stubaital

Neustift

Neustift, Stubai

Neustift se nachází asi 4 km od obce Fulpmes. Rozkládá se od údolí až po vrcholky hor. Nejvyšším bodem je hora Zuckerhütl, která leží přímo na hranicích s Itálií a má výšku 3 505 m. Neustift je díky své rozloze druhou největší obcí v Tyrolsku a skládá se z těchto částí: Dorf, Scheibe, Kampl, Neder, Schmieden, Milders, Schaller, Krößbach, Gasteig, Volderau, Falbeson, Ranalt, Mutterberg, Oberbergtal, Herrengasse, Obergasse a Rain.

Neustift je nejznámějším a nejnavštěvovanějším místem v údolí Stubaital. Nachází se v bezprostřední blízkosti ledovce Stubai. Z městečka jezdí na okolní nejvyšší vrcholky lanovky, které přepravují v zimě lyžaře a v létě nejen turisty, ale také jízdní kola.

Neustift je také výchozím bodem pro horské túry k vodopádu Grawa. Mezi turisty je hodně oblíbená stezka Franze Senna, pojmenovaná podle místního známého faráře. Při turistice se můžete také něco dozvědět na mnoha naučných stezkách o místní přírodě. Nádherný výhled se nabízí hlavně z levé části údolí – například na vrcholy Elferspitze a Zwölferspitze, které slouží místním obyvatelům jako obrovské sluneční hodiny. Uvidíte nádherně tvarované pohoří Serleskamm a v dálce ještě horu Hochnissl.

Na jih od osady Neder se rozkládá romantické údolí Pinnis s nádhernými rozlehlými pastvinami. Na hoře Pinnisjoch (2 369 m) se nachází známá horská chata Innsbrucker Hütte. Na západě se tyčí majestátní vrchol Habicht (3 227 m), jedna z nejhezčích hor celé oblasti.

Neustift nabízí různé možnosti a atrakce k trávení volného času – koupaliště, krytý bazén, saunu, celoroční lyžování na Stubaiském ledovci, tenisové kurty, jízdu na koních, výstavy, kuželky, střelnice, rybaření, pouštení draků, půjčovny kol, fitnesscentra a mnoho dalších.

Neustift, Stubai

Stubai na Facebooku