Jste zde

Domů » Léto

Stubaital - horolezectví

Stubai - lezení po skalách

Celkem se v údolí Stubaital nachází přes 15 horolezeckých tras a 10 horolezeckých areálů, různých stupňů obtížnosti. V horolezecké oblasti Fernau nebo v alpském parku Schlick 2000 jsou začátečníci a mírně pokročili seznámeni se světěm horolezectví. Na pokročilé horolezce s velkou zkušeností s lezením čeká lezecký výstup na Fernau nebo trasa na Elfer, vrchol u obce Neustift. Také zde dávají horští průvodci při výstupu tipy k zlepšení lezecké techniky.

Na lezecké stěně v testovacím areálu je možné vyzkoušet si také lehké lezení. Tady se můžete poprvé setkat s horolezectvím předtím, než vyjdete ven na skalní stěnu pod vedením profesionálního horského vůdce. V kurzech pro začátečníky se každý seznámí se skálami a se stupni obtížnosti při lezení.

Každý, kdo by si chtěl také trochu užít pořádné horolezectví, může zamířit na Fernau u ledovce Stubai. Nejlépe se tam dostanete, pokud pojedete kabinkovou lanovkou Stubaier Gletscherbahn do střední stanice. Odtud se vydáte směrem k chatě Dresdnerhütte a kousek před ní najdete vstup k horolezecké trase, která se doporučuje především pro zkušené horolezce.

Stubai na Facebooku