Jste zde

Domů » Telfes im Stubaital

Telfes v létě

Telfes, Stubai

Rakouská obec Telfes je nejslunečnějším místem v celém údolí Stubaital. Nachází se uprostřed nádherné romantické horské přírody, v nadmořské výšce 1300 m.n.m. Nezaměnitelnou atmosféru místu dodává také ledovec Stubai na konci údolí.

Pro návštěvníky je zde připraveno mnoho možností k aktivní dovolené v letních měsících – tenisové kurty, koupaliště i krytý bazén a saunový svět. Okolní příroda je jako stvořená nejen pro pěší turistiku, ale i pro cyklisty.

Za návštěvu stojí určitě zážitkový park Schlick 2000 s lanovým centrem, s jeskyní, kde se dá bivakovat, naučnou stezkou o alpských rostlinách a údajně nejhezčím jezerem v Alpách. Budete mít odsud také nádherný panoramatický výhled na celé údolí i s řekou Inn.

Ideální podmínky jsou tu také pro paragliding nebo pro dobrodružnou jízdu na horských kolech. Náročnější trasa pro zkušené cyklisty vede přes horskou pastvinu Pfarrachalm až ke Kreitheralmu.

Nezapomenutelným zážitkem bude jistě pro celou rodinu jízda nostalgickým vlakem místní stubaiské dráhy do Innsbrucku. Hlavní město spolkové země nabízí mnoho zajímavých památek a určitě stojí za návštěvu.

Telfes, Stubai,

Stubai na Facebooku