Jste zde

Domů » Léto » Výlety

Výlet do Kufsteinu

Výlet do Kufsteinu, Rakousko
Autor: Didier.Bier

Obec Kufstein leží v Dolním Tyrolsku, na hranicích s Bavorskem. Žije zde asi 18 tisíc obyvatel a městečko je tak druhou největší obcí ve spolkové zemi Tyrolsko.
Město leží na obou březích řeky Inn, jen pár kilometrů od alpského podhůří Bavorska.

Nedaleko leží také údolí Kaisertal, které bylo až do nedávné doby poslední údolím v Rakousku bez příjezdové komunikace. Teprve v roce 2006 byl po mnoha politických diskusích postaven tunel "Anna" mezi obcemi Kufstein a Ebbs.

Nejvýznamnější památkou a symbolem města je bezesporu pevnost Kufstein na 90 metrů vysokém kopci v centru města, která byla poprvé zmíněna ve 13. století. Již z dálky je vidět věž Kaiserturm, postavená v letech 1518-22. V 18. století a během okupace po druhé světové válce pevnost sloužila jako vězení.

V pevnosti se nachází muzeum a největší venkovní varhany na světě, které jsou slyšet široko daleko. Na nedalekém kopci Thierberg se nachází zřícenina stejnojmenného hradu a zámek Hohenstaffing.

Staré části města dominuje barokní věž kostela sv. Víta, který byl postaven v letech 1390 - 1420 a v letech 1660 - 61 byl upraven v barokním slohu. Na severním okraji starého města leží vodní hradby, pozůstatek středověkého městského opevnění.

Výlet do Kufsteinu, Rakousko
Autor: Ralphunden

Stubai na Facebooku