Jste zde

Domů » Léto

Zajímavá místa v Schönbergu, 1. část

Schönberg s Domanig Hofem

Domanig Hof byl postaven v polovině 16. století a po několik stovek let v něm sídlila místní pošta. V období bojů za osvobození Tyrolska byl ve vlastnictví poštmistra Eliase Domaniga. Dnes je v domě umístěna škola, knihovna, hasičárna, restaurace a bar.

Evropský most (Europabrücke) překlenující údolí Silltal je vysoký 192 metrů a je nejvyšším mostem v celé Evropě. Byl postaven v letech 1960 až 1963. Nejvyšší mostní pilíř světa se nachází právě na území obce Schönberg.

Malebná Evropská kaplička (Europakapelle) stojí na kopečku na západním konci mostu Europabrücke. Byla postavena v roce 1963 podle návrhu architekta Huberta Prechenskeho. Kaplička je vyzdobena freskami, které vytvořil jihotyrolský umělec Karl Plattner.

Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Unterbergu (Filialkirche Maria Himmelfart) byl postaven roku 1630. V 18. století byla přistavěna kaple ve stylu rokoka. V kapli se nachází oltář s vyobrazením Petra a Pavla, který zhotovil Joseph Anton Zoller. Kostel vymaloval Johann Joachim Pfaundler.

Farní kostel svatého kříže (Pfarrkirche zum heiligen Kreuz) v Schönbergu je posledním postaveným kostelem v údolí Stubaital. Stavba se datuje k přelomu let 1748 a 1749. Kostel je také dílem architekta Franze de Paula Penze, je postaven ve stylu rokoka.
Kaple Schöberlkapelle se nachází na křižovatce ulic Römerstrasse a Alte Schulgasse.

Schönberg s Evropským mostem
Schönberg s Evropskou kapličkou

Stubai na Facebooku